El-Ahir esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Ahir esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Ahir esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Ahir esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
20 Kasım 2023 12:50
GÜNCELLEME
20 Kasım 2023 13:17
El-Ahir esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı
HM
Haber Merkezi Editör

"El-Ahir", "Son Olan", "Varlığı hiçbir zaman sona ermeyen" anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın varlığının başlangıcı olmadığı gibi, sonunun da olmadığını ifade eder. Zaman ve mekan sınırlamalarının ötesinde olan Allah'ın, her şey sona erdikten sonra bile var olmaya devam edeceğini vurgular.

"El-Ahir", Allah'ın ebedi varlığını simgeler ve O'nun, yaratılmış her şeyin sonrasında da var olacağını gösterir. Bu isim aynı zamanda, yaratılmış her şeyin ve zamanın O'na tabi olduğunu, O'nun ise bu sınırlamalardan münezzeh olduğunu belirtir. İslam inancında, "El-Ahir" ismi, Allah'ın sonsuzluğunu, değişmezliğini ve tüm varoluşun üzerindeki mutlak hakimiyetini temsil eder.

İşte El-Ahir zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 201

Zikir saati: Merih

Günü: Salı

  • Her gün 100 kez zikredenler, Allah'tan alıkoyan dünyalık zevk ve eğlencelere ait duygu ve düşünceleri, bağlılıkları, sevgileri ve muhabbetleri kalplerinden çıkarırlar. Sadece Allah rızasına ait olan duygu ve düşünceler kalır.
  • Her gün 77 defa okuyanlar, Allah'ın izni ve keremiyle amel-i salih ve takvaya ulaşırlar, akibetleri hayır olur.
  • Bu ismin belirtilen saatte belirtilen miktarda okunması, zalimleri ve zorbaları ıslah eder, yoldan çıkmışları yola getirir. Islah olması için üzerine okunan kimse istenilen yola gelmezse helak olur. Çünkü bu isim beddua ve kahır isimlerindendir.
  • "Ya Evvelü-Ya Ahir" isimlerini her sabah 838 kere okuyanlar, bütün düşmanlarına galip gelirler.
  • Her iki ismin vekfini yapıp tabağa yazıp, üzerine yine her isim birden 838 defa okunursa, sonra temiz su ile silinerek, konuşamayan veya herhangi bir nedenle dili tutulmuş veya kekemelik bulunan bir kimseye bu vekfi de üzerinde iken, 7 gün veya 21 gün içirilirse, Allah'ın izniyle, bu isimler hürmetine kısa zamanda dili çözülür ve şifaya kavuşur.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa