Eyüp Aydın kimdir?

Türk asıllı Alman profesyonel futbolcu olan ve Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymekte olan Eyüp Aydın kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
20 Kasım 2023 11:52
GÜNCELLEME
20 Kasım 2023 12:00
Eyüp Aydın kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Almanya'nın Heidenheim şehrinde 2 Ağustos 2004'te doğan Eyüp Aydın, Türk asıllı bir futbolcu olarak Süper Lig ekibi Galatasaray'da forma giymeye hazırlanıyor.

Kariyerindeki Yükseliş: 1. FC Heidenheim'dan Galatasaray'a

Futbol kariyerine 13 yaşında 1. FC Heidenheim altyapısında başlayan Aydın, daha sonra Bayern München altyapısına bedelsiz olarak transfer oldu. Bayern Münih altyapısında U-17, U-18 ve U-19 takımlarında boy gösteren genç yetenek, ardından Bayern München II takımına geçiş yaptı. Bavyera eyaletinin en üst düzey federasyon futbol ligi olan Regionalliga Bayern'de 63 maça çıkarak 4 gol kaydetti.

Galatasaray'a Transfer: Yeni Sözleşme İmzalandı

Süper Lig'in köklü takımlarından Galatasaray, Eyüp Aydın'ı kadrosuna katmak için harekete geçti. 14 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşen transferde, genç oyuncu 250 bin euro bonservis bedeliyle Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bu anlaşma, Aydın'ın kariyerinde yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor.

Millî Takım Performansı: Almanya U-16 ve Türkiye Millî Takımı

Millî takım kariyerine Almanya U-15 ve U-16 seviyelerinde başlayan Eyüp Aydın, Türk futbolunu temsil etme kararı aldı. Almanya U-16 formasıyla ilk maçına 5 Eylül 2019'da çıkan genç oyuncu, toplamda 8 kez millî takım formasını giydi. Bu süreçte Almanya U-15 ve U-16 takımlarında toplam 8 maça çıkarak yeteneklerini sergiledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa