Cenk Özkacar kimdir?

Stoper mevkiinde oynayan Türk millî futbolcu ve La Liga takımlarından Valencia'da forma giymekte olan Cenk Özkacar kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
27 Mart 2024 12:26
GÜNCELLEME
27 Mart 2024 13:30
Cenk Özkacar kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

İzmir doğumlu genç futbolcu Cenk Özkacar, kariyerindeki başarılı çıkışıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 6 Ekim 2000 tarihinde doğan Özkacar, şu anda La Liga ekiplerinden Valencia'da stoper mevkiinde görev yapmaktadır.

Futbol Kariyerine Bucaspor Altyapısında Başladı

Cenk Özkacar, futbol sevdasına Bucaspor altyapısında 8 Aralık 2011'de adım attı. Ardından, 4 Ocak 2013'te Altınordu'nun altyapısına transfer olarak profesyonel futbol yolculuğuna başladı.

Altay ve Karacabey Belediyespor Deneyimi

24 Ocak 2014'te Altay altyapısına transfer olan genç yetenek, 2018'de Altay ile profesyonel sözleşme imzaladı. Profesyonel kariyerine bir yıllığına Karacabey Belediyespor'da kiralık olarak devam etti. 2019-20 sezonunda 12 lig maçında görev alan sol ayaklı stoper, oyun stili ve fiziğiyle Juventus'un millî defans oyuncusu Merih Demiral'a benzetiliyor.

Olympique Lyonnais'a Transfer Olan Özkacar

Genç futbolcunun performansı, birçok kulübün dikkatini çekti. 19 yaşındaki Cenk Özkacar, önemli Fransız kulüplerinden Olympique Lyonnais'ye transfer oldu. Bu transfer, 1,5 milyon avro ve bir sonraki satıştaki kârdan %10 pay karşılığında gerçekleşti. Genç yetenek, bu transferle birlikte Lyon ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa