Timothy Weah kimdir?

Serie A kulübü Juventus ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımında sağ kanat oyuncusu olan Timothy Weah kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
20 Kasım 2023 14:52
GÜNCELLEME
20 Kasım 2023 15:02
Timothy Weah kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Amerikalı futbolcu Timothy Tarpeh Weah, 22 Şubat 2000 doğumlu ve Serie A takımlarından Juventus'un sağ kanat oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Profesyonel kariyerine 2018'de Paris Saint-Germain ile başlayan Weah, Ligue 1 ve Trophée des Champions gibi başarılar elde etti. Ardından Celtic'e kiralık olarak geçiş yapan futbolcu, İskoçya Premier Ligi'ni ve İskoç Kupası'nı kazandı. Weah daha sonra Lille'e transfer oldu ve 2021'de Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı.

Amerika Birleşik Devletleri milli takımında da forma giyen Weah, 2021 ve 2023 CONCACAF Uluslar Ligi Finalleri'ni kazandı ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele etti. Ayrıca Weah'ın babası George Weah, Liberya'nın başkanı olma onuruna erişmiş eski bir futbolcudur.

Futbol kariyerine babasının etkisiyle başlayan Weah, çocukluk yıllarını Amerika'da geçirdi. Weah, New York Red Bulls Akademisi'nde oynadıktan sonra Paris Saint-Germain Akademisi'ne katıldı. Profesyonel kariyerine 2018'de Paris Saint-Germain ile başlayan Weah, daha sonra Celtic'e kiralık olarak transfer oldu ve İskoçya'da başarılar elde etti.

Lille'e geçtikten sonra sakatlıklarla mücadele eden Weah, 2020-21 sezonunda formunu buldu ve Ligue 1 şampiyonluğu yaşadı. Juventus'a 2023'te transfer olan Weah, beş yıllık sözleşme imzalayarak İtalyan kulübüne katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa