Ertuğrul Çetin’den ABB’ye: Yalancısınız, iftiracısınız!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Pursaklar Katlı Kavşak Yapım İşi”ni, Pursaklar Belediye Başkanı’nın yoğun itirazları sonucu askıya aldığını ilan etmesine Başkan Ertuğrul Çetin’den çok sert cevap geldi. “İspat edin, yalancısınız, iftira atıyorsunuz” diyen Çetin, ABB’nin, işe başlayacağı gün yarattığı kaosu görünce çekildiğini, suçu da kendisine attığını söyledi. Ertuğrul Çetin, ABB’ye hodri meydan dedi.
Mevlüt Peker
|
20 Kasım 2023, Pazartesi - 22:54
Ertuğrul Çetin’den ABB’ye: Yalancısınız, iftiracısınız!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşi" ile ilgili duyuru yapmış, duyuruda “Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’in yoğun itirazları nedeniyle kavşak yapım işinin askıya alındığı” belirtilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin duyurusu şöyleydi:

“Hemşehrilerimiz tarafından yapımı yıllardır beklenen ve bölgede büyük ihtiyaç haline gelen ‘Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşi’ kapsamında kapatılacak yol ve alternatif güzergâhlara Cumhurbaşkanlığı Koruma Şube Müdürlüğü, Ankara Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ve Pursaklar Bölge Trafik ekiplerince sahada yapılan değerlendirmeler sonucunda karar verilmiştir. Belediyemiz bu kararı harfiyen uygulamıştır. İlçeye değer katacak ve kronik sorunları çözecek bu büyük projenin geçici sıkıntılarının olması doğal bir durumken bazı yolların kapatılmasına Pursaklar Belediye Başkanı yoğun itirazlarda bulunmuştur. ‘Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşi’ Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazları nedeniyle, kendisinin bize ileteceği alternatif bir güzergâh önerisi ulaşıncaya dek askıya alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’den sert cevap!

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, sosyal medya platformu X’teki @Ertugrulcetin06 hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazları nedeniyle’ diye bir ifade kullanarak şahsını hedef gösterdiğini belirtti ve “İspat edin! Ucuz siyaset yapmayın! Beceriksizliğinize kılıf aramayın!” dedi.

Ertuğrul Çetin, bir süre sonra video yayımlayarak, konu ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Ertuğrul Çetin şunları söyledi:

“Kıymetli Ankaralılar. Birkaç gündür gündemimizi meşgul eden bir konu hakkında sizi bilgilendirmek üzere ekran karşısına geçtim. Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi resmi sayfasından bir duyuru yapıyor. Diyor ki burada: ‘Pursaklar 1566. Cadde Özal Bulvarı Kesişimi Katlı Kavşak Yapım İşini, Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazı nedeniyle askıya aldık.’

Değerli arkadaşlar. Sosyal medya hesaplarımı takip edenler görür. Konuyla ilgili 4 tane paylaşım yaptım. Bir tanesi 15 Kasım Çarşamba. İkincisi 18 Kasım Cumartesi. Üçüncüsü 19 Kasım Pazar sabahı. Dördüncüsü 19 Kasım Pazar akşamı. Lütfen sosyal medya hesaplarıma girerek bu paylaşımlara bakın. Vurguladığım şey şu: Bu yeni düzenlemeye hep birlikte uyum sağlayacağız. Hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması için alternatif yolları kullanmaları gerektiği ve birkaç gün içinde uyum sağlanacağı… Dört paylaşımımda da vurgu bu.

Fakat pazar günü trafiğin tamamı Pursaklar’a verilince ilçede bir kaos yaşandı. Özellikle Tevfik İleri Mahallesi Yıldırım Kent başta olmak üzere Pursaklar’ın hemen hemen her yeri ulaşımda büyük aksaklıklar yaşadı. Pazartesi günü de okulların açılacağını ifade eden ve bu planın tekrar revize edilmesi gerektiğini söyledim bir paylaşımımda o gün. Şimdi, bir caddeye bakan 35 tane sokağı direkt kapatacaksınız. 1350 metre uzunluğunda bir caddeye 8 şeritli yolun yükünü vereceksiniz. Sonra da ‘Pursaklar Belediye Başkanı’nın yoğun itirazları nedeniyle işi askıya aldık’ diyerek siyaseten fayda sağlayacağınızı düşüneceksiniz. Basın açıklaması başlı başına bir fecaattir.

Zamanlama konusuna gelince! 4 buçuk yıl geçti. Şurada kış aylarına girmişiz. Okullar açılmış. Koskoca Büyükşehir Belediyesi bir adet kavşak yapımı için elli tane bahane üretecek. Allah’ınızı severseniz: Katlı kavşağı ilk defa siz mi yapıyorsunuz? Biz bu Ankara’da 30-40 günde ne kadar çok katlı kavşak yapım işinin bitirildiğini gördük.

Sonuç olarak:

  1. Bu projeye şahsımın yoğun şekilde itiraz ettiğini yazmışsınız. İspat edin. Yalan söylüyorsunuz, iftira atıyorsunuz.
  2. Şayet belirlediğiniz güzergah, doğru ve kullanışlı ise buyurun, devam edin. Hiç kimse sizi tutmuyor. Ama siz de gördünüz. Pazar günü hep birlikte gördük. Keşmekeşi, mağduriyetleri hep birlikte gördük.
  3. Benden yardım istemişsiniz. Kapılarım sonuna kadar açık. Biz 7/24 çalışıyoruz. Büyükşehir bu konuyla ilgili, daire başkanları, genel müdürleri, genel sekreterleri, teknik ekipleri buyurun, bekliyorum, davet ediyorum sizi.”
    http://ankaramasasi.com/haber/2110894/ertugrul-cetinden-abbye-yalancisiniz-iftiracisiniz
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.