DSÖ: Şifa Hastanesi’ne gittik, sadece sivilleri gördük

DSÖ/WHO (Dünya Sağlık Örgütü/World Health Organization): Şifa Hastanesi'ne girdiğimizde sadece sivilleri gördük, hastaları çıkarmaya odaklandık.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 00:56
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 01:03
DSÖ: Şifa Hastanesi’ne gittik, sadece sivilleri gördük
MP
Mevlüt Peker Editör

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yapılan gözlemleri paylaştı. Cenevre'den DSÖ Küresel Acil Durum Direktörü Dr. Mike Ryan ve Gazze'den DSÖ Küresel Acil Durum Kıdemli Yetkilisi Rob Holden, New York'ta düzenlenen basın toplantısında konuştu. AA muhabirinin, İsrail'in Şifa Hastanesi'ni Hamas'ın askeri karargah olarak kullandığı iddiası hakkındaki sorusuna yanıt veren Holden, hastanede sadece sivillerin bulunduğunu ve herhangi bir askeri faaliyet kanıtı görmediklerini belirtti.

DSÖ'nün görevi ve gözlemleri

Holden, zor koşullarda hastaneye giriş yaptıklarını ve temel amaçlarının hastaları güvenli bir şekilde tahliye etmek olduğunu vurguladı. DSÖ ekibinin hastaneye başka bir amaçla gitmediğini, görevlerinin sadece hastalara destek sağlamak olduğunu ifade etti.

Gazze'nin sağlık durumu ve salgın riski

DSÖ Küresel Acil Durum Direktörü Ryan, Gazze'deki temel sağlık sisteminin durumunun çok kötü olduğunu ve can kayıpları ile yaralı sayılarının yerel sağlık yetkilileri tarafından bildirilen rakamlardan çok daha yüksek olabileceğini dile getirdi. Ryan, insanların yoğun bir şekilde barınaklara yerleştirilmesinin salgın riskini artırdığına dikkat çekti.

DSÖ'nün sağlık merkezlerine yönelik saldırıları belgelemesi

Ryan, DSÖ'nün, sağlık merkezlerine yönelik saldırıları belgelediğini ve bu bilgilerin BM Genel Sekreteri'nin ofisine aktarıldığını bildirdi. Ryan, Genel Sekreterin bu bilgileri başka örgütlere araştırma yapmaları için yönlendirebileceğini ifade etti. 7 Ekim'den bu yana sağlık merkezlerine 350'den fazla saldırı düzenlendiğini belirten Ryan, İsrail'in güney Gazze için verdiği güvenlik garantilerinin gerçekleşmediğine işaret etti. Ryan, son günlerde Gazze'nin güneyinde yoğun bombardımanların gerçekleştiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa