MHP lideri Bahçeli'den 50+1 açıklaması

MHP Lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli 50+1 meselesine ilişkin "Sistemin aksayan yönleri varsa düzeltilmeli" diye konuştu.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 11:13
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 12:21
MHP lideri Bahçeli'den 50+1 açıklaması
HM
Haber Merkezi Editör

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli konuşmasında siyaset gündemindeki 50+1 tartışması ile birlikte Gazze Filistin arasında yaşanan çatışmalara değindi.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Siyasette 50+1 meselesi

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yeni yüzyılı kavrayan ve kuşatan sistemsel başarısını somutlaştırmıştır. Sistemin üzerine gölge düşürmek bizatihi milletimize saldırıdır. Sistemin aksayan yönleri varsa düzeltilmeli."

Bahçeli'den Erdoğan'a Oğan göndermesi

28 Mayıs seçimlerinde Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemesine değinen Bahçeli, şu şekilde konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın başarıya ulaşması için her özveriyi gösterdik. Kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına destek verdik. Partimizden ihraç edilen bir şahıs ile bile aynı kareye girmesine içimiz acısa da ses çıkarmadık."

"Filistin'in huzuru Türkiye'nin huzurudur"

"Çevremizde yanan ateşi söndüremezsek çatımızın tutuşmasını engelleyemeyiz. Filistin'in huzuru Türkiye'nin huzurudur. Suriye'nin istikrarı Türkiye'nin istikrarıdır. İsrail ve Filistin arasında acil ateşkesin olması için daha kaç çocuğun hayatını kaybetmesi lazımdır. İnsana dair ne varsa bombalanıyor. Gazze'de her saat başı 6 çocuk hayatını kaybetmektedir."

"ABD ve AB İsrail'e verdiği desteği kesmelidir"

"İsrail'e siyasi omuz veren ülkeler ağırlaşan katliam tablosundan sorumludur. İsrail orantısınız, onursuz ve ahlaksız saldırılarına derhal son vermelidir. İsrail ve Filistin arasında çok acil ve kalıcı ateşkes sağlanmalıdır. ABD ve AB İsrail'e verdiği desteği kesmelidir. Büyük İsrail projesine yatırım yapanlar ya Nil'in ya da Fırat'ın sularında boğulmaya müstahaktır."


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa