Cumhur İttifakı'nda işbirliği genişliyor

31 Mart seçimleri için geri sayım başladı. Partiler arasında ittifak kapıları aralandı. Cumhur İttifakında ise ilçe hesapları başladı. MHP'nin AK Parti'den İstanbul ve Ankara'da toplamda 9 ilçe talebinde bulundu.
Onur Çetinkaya
|
21 Kasım 2023, Salı - 15:17
Cumhur İttifakı'nda işbirliği genişliyor

Türkiye adım adım yerel seçime gidiyor.

Seçimlere 4 ay kala partilerin çalışmaları da hızlandı.

Muhalefet cephesinde ittifak olacak mı olmayacak mı bilinmezken AK Parti ve MHP arasındaki işbirliği görüşmelerinde sona gelindi.

AK Parti, MHP arasındaki işbirliği görüşmelerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz öncülüğündeki heyetler yürütüyor. 

Seçim bölgeleri tek tek masaya yatırılırken hangi ilde kimin aday göstereceği ayrıntılı olarak çalışılıyor.

Ankara kulislerinde MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki açık desteği ve oy artışının sonrasında yerel seçimlerde daha fazla belediye talebinde bulunduğu iddia edildi.

AK Parti ve MHP’nin elindeki il belediye başkanlıklarında değişiklik olmayacak. Partiler illerde birbirlerinin adaylarına destek verecek.

MHP'den Ankara ve İstanbul talebi 

MHP’nin  İstanbul 3,  Ankara’da 6 ilçe belediyesi talebinde bulunduğu öğrenildi.

Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı ilçeleri elinde bulunduran MHP'nin AK Parti'ye, Çubuk, Haymana, Bala ya da Beypazarı'nın da MHP’ye bırakılması talebinde bulundu. AK Parti'nin talebe sıcak baktığı belirtildi.

İki büyükşehir için kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli arasında Perşembe günü yapılacak toplantıda verileceği öğrenildi.

 Cumhur İttifakı'nda aday kim olacak? 

Muhalefet kanadı  İstanbul ve Ankara’da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kararını verirken   Cumhur ittifakının İstanbul ve Ankara’da kimi aday göstereceği merak konusu.

İmamoğlu ve  Yavaş’ın karşısına çıkacak isimler konusunda çalışmalar sürerken  İstanbul’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski bakanlar Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın ismi geçiyor.

Ankara’da ise Hakan Han Özcan, Murat Köse, Veysel Tiryaki ve Turgut Altınok'un isimleri büyükşehir için geçerken   AK Parti eski milletvekili Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da ismi gündeme geldi. 

http://ankaramasasi.com/haber/2110960/cumhur-ittifakinda-isbirligi-genisliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.