Tebbun: Soykırım suçluları UCM’de yargılanmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuşan Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Türk mevkidaşıyla Gazze’deki soykırımın sorumlularının UCM’de (Uluslararası Ceza Mahkemesi) yargılanması gerektiğinin altını çizdiklerini bildirdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 19:06
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 19:17
Tebbun: Soykırım suçluları UCM’de yargılanmalı
MP
Mevlüt Peker Editör

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Gazze Şeridi'nde yaşanan trajedilere ve İsrail'in uyguladığı "soykırım"ın Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından yargılanması gerektiğini vurguladı. Tebbun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayir'de gerçekleştirdiği resmi görüşmelerde, bu konuya özellikle dikkat çekti.

Türkiye-Cezayir ilişkilerinin başarısı

Tebbun, Erdoğan'ın ziyaretini, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkiler için "özel ve istisnai" bir başarı olarak nitelendirdi. İkili ilişkilerin değerlendirilmesi ve gelecekteki iş birliği fırsatlarının ele alındığı görüşmelerin önemine vurgu yaptı.

Ticaret hacmi ve ekonomik bağlar

Cezayir'in Türkiye'nin Afrika'daki ikinci büyük ticari ortağı olduğuna değinen Tebbun, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2022 itibarıyla 5 milyar dolara ulaştığını ve 2023'te 6 milyar doları geçmesinin beklendiğini belirtti.

Filistin meselesi ve ortak görüş

Tebbun, Erdoğan ile Filistin meselesini kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını belirterek, Gazze Şeridi'nde yaşananların büyük bir trajedi olduğunu ifade etti. 1967 sınırlarında Doğu Kudüs'ün başkent olarak kabul edilen bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının meşru bir hak olduğuna dikkat çekti.

Batı Şeria ve Yahudi yerleşimci teröristlerin saldırıları

Tebbun, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri ve Filistinlilere yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda Erdoğan ile görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Afrika ve Batı Sahra sorunları

Afrika'nın Sahel bölgesindeki gelişmelerin yanı sıra, Batı Sahra sorununun da ele alındığını belirten Tebbun, bu konularda barış ve güvenliğin sağlanması için Türkiye ile görüş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa