AB Konseyi Michel: Ukrayna en yüksek önceliğimiz

AB (Avrupa Birliği) Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna'nın başkenti Kiev'den "Rusya karşısında Ukrayna'yı desteklemenin AB'nin en yüksek önceliği" mesajını verdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 19:35
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 19:55
AB Konseyi Michel: Ukrayna en yüksek önceliğimiz
MP
Mevlüt Peker Editör

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Rusya yanlısı yönetimin son bulmasının 10. yıldönümünde, Ukrayna ve Moldova'ya desteklerini vurgulamak amacıyla Kiev'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Michel, bu ziyaret kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu ile görüşmelerde bulundu.

"Ukrayna'ya destek AB'nin önceliği"

Charles Michel, düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna'nın AB üyeliği için yaptığı reformları hızlandırdığını belirtti. Michel, "Ukrayna'yı desteklemek AB'nin en yüksek önceliği ve öyle olmaya devam edecek." ifadesini kullandı. Ayrıca, Moldova'nın da AB yolunda destekleneceğini ifade etti.

Ukrayna'ya AB üyeliği aday ülke statüsü verildi

Şubat 2022'de Rusya'nın saldırısına uğrayan ve bu saldırıya karşı savaşan Ukrayna'ya, haziran 2022'de AB üyeliğine aday ülke statüsü verildi. Ukrayna'nın AB üyelik müzakerelerinin başlaması kararının, aralık 2023'te AB liderleri tarafından alınması bekleniyor. Michel, AB'nin genişlemesiyle daha büyük ve güçlü bir birlik oluşacağını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa