İsrail basını: Hamas 80 esiri serbest bırakacak

İsrail basını, Hamas'ın İsrail ile muhtemel anlaşmada 80 esiri serbest bırakacağı iddiasında bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 20:39
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 20:46
İsrail basını: Hamas 80 esiri serbest bırakacak
MP
Mevlüt Peker Editör

Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkili, Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında esir takas anlaşmasının bu akşam açıklanmasının beklendiğini aktardı. Söz konusu yetkili, Hamas'ın anlaşma kapsamında elinde bulunan esirlerin 80'ini serbest bırakacağını iddia etti.

İsrail kabinesi esir takası anlaşmasını değerlendirecek

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında, Savaş Kabinesi, Güvenlik Kabinesi ve son olarak normal kabine, Hamas ile yapılacak olan esir takası anlaşmasını görüşecek. Görüşmelerin ardından İsrail ile Hamas arasındaki esir takas anlaşmasının onaylanması bekleniyor.

Biden: Esir takası anlaşmasına çok yakınız

ABD Başkanı Joe Biden ise, Gazze'deki esir takası anlaşmasına çok yakın olduklarını belirtti. Beyaz Saray'daki bir toplantı sırasında konuşan Biden, konuyla ilgili haftalardır yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Katar Emiri ile bu konuda görüşmeler yaptığını belirterek, esirlerin yakında eve dönebileceğini umduğunu dile getirdi. Biden, henüz sürecin tamamlanmadığına dikkat çekerek, daha fazla detay vermekten kaçındı.

Biden, Fentanil ve Opioid kriziyle mücadelede tarihi adımlar attıklarını belirtti

Biden, ayrıca fentanil ve opioid kriziyle mücadele konusunda tarihi adımlar attıklarını söyledi. Bu uyuşturucu maddelerin kökeninin ABD'nin dışında olduğuna işaret eden Biden, bu konunun küresel bir eylem gerektiren bir sorun olduğunu vurguladı. Biden, Çin ve Meksika ile bu uyuşturucu akışıyla mücadele çabalarında önemli ilerlemeler kaydettiklerini ve APEC toplantısı kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile narkotik suçlarla mücadelede işbirliğini yeniden başlatma konusunda önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa