BM: Ateşkes ihtimali için hazırlık yapıyoruz

BM (Birleşmiş Milletler)’den yapılan açıklamada, “Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ihtimaline yönelik hazırlık yapıyoruz” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 23:02
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 23:07
BM: Ateşkes ihtimali için hazırlık yapıyoruz
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, Gazze'de olası bir ateşkes durumunda BM'nin daha etkin insani yardım sağlayabileceğini belirtti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in başından beri insani ateşkes talebinde bulunduğunu hatırlatan Haq, gerekli yetkililerle yapılan görüşmelerin ateşkes olasılığına yönelik hazırlıkları içerdiğini ifade etti.

Hastanelere yönelik saldırılara tepki

Haq, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde bulunan El-Avde Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'ne yönelik İsrail saldırılarına ilişkin olarak, çatışan tarafların uluslararası insancıl hukuka uygun olarak hastaneleri ve sağlık personelini koruması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, BM tesislerindeki durum hakkında bilgi vererek, UNRWA'nın 156 tesisine 930 bin yerinden edilmiş kişinin sığındığını aktardı.

Lübnan sınırındaki gerginlik ve gazeteci kayıpları

Haq, Lübnan sınırındaki artan gerginlikten duyulan endişeyi dile getirdi. İki gazetecinin öldürülmesine de değinen Haq, gazetecilerin her zaman korunması gerektiğini ve öldürülmelerini kınadığını belirtti. Bölgedeki gerginliğin azaltılması gerektiğini vurgulayarak, BM'nin bu konudaki hassasiyetini ve endişelerini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa