UNRWA: 1,7 milyon Filistinli yerinden edildi

UNRWA, “İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1,7 milyon Filistinli yerinden edildi” açıklamasında bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 23:13
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 23:23
UNRWA: 1,7 milyon Filistinli yerinden edildi
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yaptığı saldırılar sonucunda yaklaşık 1 milyon 700 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. UNRWA'nın yayımladığı raporda, bu kişilerin Gazze'nin çeşitli bölgelerine göç etmek zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Yerinden edilenlerin durumu ve konaklama

19 Kasım itibarıyla Gazze'nin beş kentinde bulunan 156 UNRWA tesisinde 930 bin kişinin, Han Yunus ve Refah'taki 99 tesiste ise 770 bin kişinin barındığı rapor edildi. İsrail'in boşaltma talebi öncesinde, 160 bin yerinden edilmiş Filistinlinin Gazze'nin kuzeyindeki 57 UNRWA okuluna sığındığı, ancak UNRWA'nın bu okullara erişemeyerek, yerinden edilmiş kişilerin ihtiyaç ve koşulları hakkında bilgi sahibi olamadığı vurgulandı.

Akaryakıt krizi ve insani yardım durumu

İsrail'in 18 Kasım'da 120 bin litre yakıt girişine izin verdiği, bu yakıtın iki günde tükendiği bildirildi. UNRWA, iki günde bir 120 bin litre yakıtın teslim edileceği konusunda bilgilendirildi. Ayrıca, 19 Kasım itibarıyla Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giren 1268 yardım tırının, gıda, su, tıbbi malzeme ve diğer temel malzemeleri taşıdığı ifade edildi. UNRWA, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi ve yerinden edilmiş kişilere destek sağlanması için sürekli çaba gösterdiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa