İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı

İsrail ve Hamas kademeli rehine takası konusunda anlaşmaya vardı. Netanyahu, “Bu savaşa hazırlık fırsatı” dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes sağlanması durumunda dahi Hamas'la savaşa devam edeceklerini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
21 Kasım 2023 23:26
GÜNCELLEME
21 Kasım 2023 23:33
İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, esir takası anlaşmasının bir parçası olarak Uluslararası Kızılhaç Örgütü'nün henüz serbest bırakılmamış esirleri ziyaret edeceğini ve onlara ilaç tedarik edeceğini belirtti. Netanyahu, kabine toplantısından önce yaptığı basın açıklamasında bu bilgileri paylaştı.

Hamas ve İsrail arasındaki anlaşma detayları

Anlaşmanın ilk aşamasında, Hamas'ın Gazze'de tuttuğu 50 ila 80 İsrailli kadın ve çocuğun serbest bırakılacağı bildirildi. Karşılığında İsrail'in, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 150 Filistinli tutukluyu serbest bırakması bekleniyor. İddialara göre, esir takası sürecinde Gazze'de 4 günlük bir ateşkes ilan edilecek ve günde yaklaşık 300 tırın Gazze'ye girişi sağlanacak.

İsrail ve Hamas'taki esir sayıları

İsrail'e göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. Öte yandan, İsrail hapishanelerinde idari tutuklu da dahil olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu var. Ayrıca, İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 3 bin Filistinliyi gözaltına aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa