Netanyahu: Ateşkes olsa bile savaşacağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçici ateşkes sağlanması durumunda bile Hamas ile savaşı sürdüreceklerini duyurarak, şu ana kadar hep sivillere saldırdığını kabul etmiş oldu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
22 Kasım 2023 00:08
GÜNCELLEME
22 Kasım 2023 00:13
Netanyahu: Ateşkes olsa bile savaşacağız
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile olası bir esir takası anlaşmasının parçası olarak geçici bir ateşkes sağlansa bile Hamas ile savaşa devam edeceklerini duyurdu. Kabine toplantısından önce yapılan basın açıklamasında Netanyahu, Hamas'ın tamamen ortadan kaldırılması, kaçırılanların geri getirilmesi ve Gazze'de İsrail'e tehdit oluşturan her unsurun yok edilmesi hedefine ulaşana kadar savaşın süreceğini vurguladı.

Esir takası anlaşmasının ayrıntıları

Anlaşmanın ilk aşamasında Hamas'ın, Gazze'de tuttuğu 50 ila 80 İsrailli kadın ve çocuğu serbest bırakması öngörülüyor. Buna karşılık İsrail'in ise çoğunluğu kadın ve çocuk olan en az 150 Filistinli tutukluyu serbest bırakması bekleniyor. İddialara göre, esir takası sürecinde Gazze'de 4 günlük bir ateşkes ilan edilecek ve günde yaklaşık 300 tırın Gazze'ye girişi sağlanacak.

İsrail ve Hamas'taki esir sayıları

İsrail'e göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. İsrail hapishanelerinde ise idari tutuklu da dahil olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor. Ayrıca, İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 3 bin Filistinliyi gözaltına aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa