İsrail esir takasını ve geçici ateşkesi kabul etti

İsrail Resmi Yayın Kuruluşu: İsrail hükümeti, Hamas Hareketiyle esir değişimi anlaşmasını ve geçici ateşkesi kabul etti.
Ankara Masası
|
22 Kasım 2023, Çarşamba - 06:56
İsrail esir takasını ve geçici ateşkesi kabul etti

İsrail Resmi Yayın Kuruluşunun yaptığı açıklamanın ardından Hamas'tan da açıklama geldi.

Hamas detayları paylaştı

Hamas '' Bırakacağımız 50 İsrailli esire karşılık 150 Filistinli esir serbest bırakılacak, 4 gün ateşkes olacak ve insani yardım malzemesi taşıyan yüzlerce tır Gazze’ye girecek'' ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "her 10 esirin serbest bırakılmasının, çatışmalara ek bir gün daha ara verilmesini sağlayacağı" belirtildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail hükümeti ve ordusunun, "tüm esirlerin geri getirilmesi, Hamas'ın tasfiyesinin tamamlanması ve Gazze Şeridi'nden İsrail'e yeni bir tehdit gelmemesini sağlamak için savaşı sürdüreceği" vurgulandı.

Son durum...

Verilen bilgilere göre, 7 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda İsrail'de 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 kişinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı bilgisi belirtildi. İsrail ordusuna göre, bu süreçte Gazze'deki çatışmalarda 68, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde ise 239 İsrailli esir bulunmakta.

Gazze'deki hükümetin verilerine göre ise aynı dönemde İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 840'ı çocuk, 3 bin 920'si kadın olmak üzere 14 bin 128 kişi hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 218 Filistinli yaşamını yitirdi.

Katar'dan açıklama

Katar Dışişleri Bakanlığı, X platformundan İsrail ile Hamas arasında varılan insani ateşkese ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İnsani bir ara verildi." denilen ateşkes için Mısır, Amerika Birleşik Devletleri ve Katar'ın arabulucu olarak gösterdiği çabanın başarıya ulaştığı kaydedildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2111014/israil-esir-takasini-ve-gecici-ateskesi-kabul-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.