Uğurcan Çakır kimdir?

Türk millî futbolcu olan ve Kaleci pozisyonunda görev almakta olup Trabzonspor'da forma giyen Uğurcan Çakır kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
22 Kasım 2023 11:25
GÜNCELLEME
22 Kasım 2023 11:28
Uğurcan Çakır kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Türk futbolunun yetenekli kalecilerinden biri olan Uğurcan Çakır, doğduğu Antalya'dan başlayarak adını futbol dünyasına yazdırmaya devam ediyor. Şu anda Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Trabzonspor'un kalesini koruyan Çakır, 5 Nisan 1996'da doğdu ve futbol kariyerine İstanbul'un amatör takımlarından Çekmeköyspor'da başladı.

Uğurcan Çakır'ın futbol yolculuğu, 1461 Trabzon'un altyapısında parlamasıyla hız kazandı. 2012 yılında Trabzonspor altyapısına transfer olan Çakır, İbrahim Demir ile birlikte dikkat çeken kalecilerden biri oldu. Profesyonel kariyerine 2014-15 sezonunda Trabzonspor A Takımı'yla adım atan genç kaleci, Vahid Halilhodzic'in liderliğindeki dönemde A Takım kadrosuna dahil edildi.

Trabzonspor formasını giydiği yıllarda U-21 Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çeken Çakır, kısa sürede A Takım'a yükseldi. 2015 yılında Avrupa sahnesinde ilk kez Rabotniçki maçında ilk 11'de yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Milli Takım'a yükselişi de göz kamaştırıcı olan Uğurcan Çakır, alt yaş kategorilerinde 9 maçta milli formayı giydi. Şenol Güneş'in liderliğinde, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın birinci kalecisi olarak görev alan Çakır, turnuvada 3 maça çıkarak dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.