Romelu Lukaku kimdir?

Kongo asıllı Belçikalı millî futbolcu, Premier League ekibi Chelsea'den kiralık olarak Serie A takımlarından Roma'da forma giymekte olan Romelu Lukaku kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
23 Kasım 2023 10:09
GÜNCELLEME
23 Kasım 2023 10:13
Romelu Lukaku kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Belçikalı millî futbolcu Romelu Lukaku Bolingoli, 13 Mayıs 1993 tarihinde Anvers'te doğdu. Şu anda Premier League ekibi Chelsea'den kiralık olarak Serie A takımı Roma'da başarılı bir performans sergilemektedir.

Lukaku, futbol kariyerine Anderlecht'te başladı ve burada Belçika Pro League şampiyonluğu yaşayarak ligi gol kralı olarak tamamladı. 2011'de Chelsea'ye transfer olan Lukaku, kısıtlı oynama süresi nedeniyle West Bromwich Albion ve Everton'a kiralandı. Everton ile başarılı bir dönem geçiren Lukaku, 2014'te kulüp rekoru kıran bir transferle Manchester United'a katıldı. 2019'da ise 80 milyon sterlinlik bir anlaşma ile Inter Milan'a transfer oldu, burada Serie A şampiyonluğu ve En Değerli Oyuncu ödülü kazandı.

Belçika millî takımında da etkileyici bir kariyere sahip olan Lukaku, 2018'de Bronz Ayakkabı ödülünü kazanarak en çok gol atan ikinci oyuncu oldu. 2021'de Chelsea'ye geri dönerek 97.5 milyon sterlinlik bir transferle tüm zamanların en pahalı Belçikalı oyuncusu oldu.

Lukaku'nun Anderlecht altyapısındaki yükselişi, 121 golle 87 maçta dikkat çekti. Profesyonel kariyerine Mayıs 2009'da adım atan Lukaku, UEFA Avrupa Ligi'nde en genç golcü unvanını kazandı ve Pro League'de 15 golle kral oldu. Millî takımda da genç yaşta önemli bir oyuncu olan Lukaku, Slovenya U-21 karşılaşmasında attığı golle dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.