Kylian Mbappé kimdir?

Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain ve Fransa millî futbol takımında forvet olarak forma giyen Fransız futbolcu Kylian Mbappé kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
23 Kasım 2023 16:19
GÜNCELLEME
23 Kasım 2023 16:27
Kylian Mbappé kimdir?
SM
Suat Mutlu

Mariano, futbol kariyerine Salle Premià de Mar ve Club Esportiu Premià'da başladı. 2002'de Real Club Deportivo Espanyol'a katılarak memleketinde profesyonel futbol deneyimine adım attı. 2006'ya kadar Espanyol'da kalan Mariano, ardından CE Premià'nın alt kategorilerine geçti ve 2009'da Badalona Futbol Kulübü'nün taban futbol takımına katıldı.

2011'de genç yaşta İkinci Lig B'de boy gösteren Mariano, 2011-12 sezonunda Copa del Rey'de attığı golle dikkat çekti. Bu performansı, Real Madrid'in dikkatini çekerek Mariano'yu genç A takımına transfer etmesine neden oldu.

Real Madrid'in genç A takımına katıldıktan sonra Mariano, 2012-13 İkinci Lig B sezonunda 20 maçta oynayıp 3 gol attı. Ardından, 2014-15 sezonunda Real Madrid Castilla'da etkileyici bir performans sergileyerek takımını zirveye taşıdı.

Mariano, 2016'da Real Madrid A takımına yükseldi ve 2016 Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Paris Saint-Germain'e karşı attığı golle dikkatleri üzerine çekti. İspanya La Liga tarihinde gol atan ilk Dominikli oyuncu olma başarısını gösterdi.

Fransa'nın Olympique de Lyon takımına transfer olduktan sonra, Mariano 2017-2018 sezonunda 21 gol atarak Ligue 1'de etkileyici bir performans sergiledi. Ancak, Real Madrid'in ilgisi ve Sevilla'nın kiralama teklifi üzerine, Mariano 2018'de tekrar Real Madrid'e döndü.

Real Madrid forması altında El Clásico'da attığı gollerle ve La Liga'da elde ettikleri şampiyonlukla Mariano, futbol kariyerine önemli bir ivme kazandırdı. Özellikle 2020'de COVID-19 krizinin ardından lig şampiyonluğunu elde etti.

Milli takım olarak, Mariano, 2013'te Haiti'ye karşı oynadığı hazırlık maçında Dominik Cumhuriyeti milli takımıyla bir maça çıktı, ancak daha sonra Karayip takımında oynamama kararı aldı. Bu durum, doğduğu ülke olan İspanya'nın milli takımında oynama seçeneğini açık bıraktı.

Mariano'nun futbol kariyeri, genç yaşta başladığı yerden, Real Madrid ve uluslararası arenadaki başarılarıyla zirveye ulaşan bir hikayeyi temsil ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa