Ebu Ubeyde: Biz savaşa hazırız, İsrail değil!

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde, düşman İsrail’in gerçek kayıplarını gizlediğini, işgalci askerlerin savaşa hazır olmadığını gördüklerini ancak Kassam mücahitlerinin savaşa hazır olduğunu bildirdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Kasım 2023 23:24
GÜNCELLEME
23 Kasım 2023 23:25
Ebu Ubeyde: Biz savaşa hazırız, İsrail değil!
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'e karşı direnişlerinin devam ettiğini ve esirleri ancak "takas" ile geri alabileceklerini vurguladı. Ebu Ubeyde'nin yaptığı açıklamada, Aksa Tufanı operasyonunun 48'inci gününde İsrail'e karşı direnişin sürdüğü ve sahadaki gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. İsrail'e ait 335 askeri aracın hedef alındığı ve bunlardan 33'ünün son 72 saat içinde vurulduğu ifade edildi.

Son gelişmeler ve askeri harekatlar

Ebu Ubeyde, son 3 günde İsrail askerlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılara dair bilgi verdi. Gazze'nin kuzeyindeki Tıvam bölgesinde 21 Kasım'da bir pusuda en az 5 İsrail askerinin öldürüldüğü, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde Er-Rantisi Hastanesi'nin doğusunda düzenlenen saldırıda ölü ve yaralı askerler olduğu belirtildi. Beyt Hanun'da 21 Kasım sabahı gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişilik bir piyade bölüğünün hedef alındığı, 22 Kasım'da Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğusunda gerçekleştirilen saldırıda bir tünelin ağzının patlatıldığı aktarıldı.

Esir takası ve insani ara uzlaşısı

Ebu Ubeyde, İsrail'in Gazze'ye karşı savaş planının herkesi öldürmeye ve yıkıma dayandığını, ancak Hamas'ın bu planı boşa çıkardığını belirtti. İsrail askerlerinin savaşa hazır olmadığını ve sonuçlarının farkında olmadığını ifade ederek, İsrail'in çatışmalara insani ara verilmesini ve esir takasını kabul etmesine dair değerlendirmelerde bulundu. Ebu Ubeyde, İsrail'in savaşın süresini uzatma konusunda soykırım ve katliamlara güvendiğini, ancak Hamas'ın her türlü duruma hazır olduğunu söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa