Shai Gilgeous-Alexander kimdir?

SGA olarak da bilinen, Oklahoma City Thunder takımlarından Kanadalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Shai Gilgeous-Alexander kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 11:15
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 11:23
Shai Gilgeous-Alexander kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Shai Gilgeous-Alexander, NBA'deki hünerleri ve uluslararası alandaki başarılarıyla dikkat çeken bir isim haline geldi. Oklahoma City Thunder'ın kıdemli oyuncusu, 12 Temmuz 1998'de doğdu ve SGA olarak da biliniyor. Kentucky Wildcats'te üniversite basketbolu deneyimi yaşayan Gilgeous-Alexander, 2018 NBA seçmelerinde Charlotte Hornets tarafından 11. sıradan seçilerek Los Angeles Clippers'a takas edildi.

Çaylak yılında NBA All-Rookie İkinci Takımı'na seçilen Gilgeous-Alexander, hemen ardından Oklahoma City Thunder'a transfer oldu ve takımın en skorer oyuncusu oldu. Sonraki sezonlarda yaşadığı sakatlıklara rağmen, genç oyuncu hızla yükseldi ve 2023'te All-NBA Birinci Takımına seçilerek ligin önde gelen oyuncularından biri haline geldi.

Uluslararası alandaki performansları da gözardı edilemez. Gilgeous-Alexander, 2023 FIBA Dünya Kupası'nda Kanada milli basketbol takımıyla bronz madalya kazandı ve turnuvanın Tüm Turnuva Takımı'na seçildi. Bu zafer, Kanada'nın uzun bir süre sonra elde ettiği ilk Dünya Kupası madalyası oldu.

Genç yaşına rağmen, Gilgeous-Alexander'ın basketbol kariyeri oldukça parlak görünüyor. Hem ulusal hem de uluslararası alanda elde ettiği başarılarla, Kanadalı oyuncu adını büyük harflerle yazdırmaya devam ediyor. NBA sahnesindeki performansıyla dikkat çeken Gilgeous-Alexander, gelecekte de basketbol dünyasında adından söz ettireceğe benziyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa