Nevra Serezli kimdir?

Ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nevra Serezli, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki kimdir Nevra Serezli? Hangi yapımlarda rol aldı? Kaç yaşında ve nereli? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 11:45
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 14:35
Nevra Serezli kimdir?
HA
Hande Akyol

Nevra Serezli, 9 Ağustos 1944 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. 

Serezli aynı zamanda ünlü Tiyatro Sanatçısı Metin Serezli'nin eşidir.

Amerikan Kız Koleji yıllarında tiyatro kolu çalışmalarına katılmış ve kolejin hemen ardından iki yıl Amerika'da tiyatro kurslarına devam etmiştir.

Sahneye okul sıralarında amatör olarak çıkmış, daha sonra Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Müşfik Kenter, Haldun Taner'in tiyatro dersi verdiği LCC'de yarım gün sekreterlik yapıp, kazandığı parayla kurslarına katılmıştır.

Henüz 22 yaşındayken 1966'da kendisini bir anda 'Cengizhan'ın Bisikleti' oyunundaki rolüyle Dormen Tiyatrosu'nda bulmuştur.

1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 'Durdurun Dünyayı inecek Var' adlı oyunda oynamış, İngiltere ve İtalya'da tiyatro festivallerine katılmıştır. 

1971'de ise Altan Erbulak, Metin Serezli, ve Füsun Erbulak ile birlikte Çevre Tiyatrosu'nu kurmuştur.

1971-1978 yılları arasında, Altan Erbulak ve eşi Metin Serezli ile birlikte 'Hisseli Harikalar Kumpanyası', 'Sait Hop Sait', 'Şen Sazın Bülbülleri', Kastelli Vakfı ile 'Geceye Selam' ve 1984-1989 arası Devekuşu kabare Tiyatrosu'nda çalışmıştır.

1990 yılında Dormen Tiyatrosu'nda 'Yolun Yarısı' müzikallerinde oynamıştır.

Birçok ödül aldı

'Çılgın Sonbahar' oyunundaki rolü ile, Avni Dilligil En başarılı kadın Oyuncu Ödülü ve Ankara Sanat Kurumu En iyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazanmıştır.

Nevra Serezli, daha sonra 'Şahane Züğürtler' adlı oyundaki 'Grand Düşes Tatiana' rolünden sonra Tiyatro İstanbul ekibine katılarak 'Çetin Ceviz' oyununda oynamıştır.

Tiyatro ve dizi oyunculuğunun yanı sıra sinema oyunculuğu ve dublaj sanatçılığı da yapmış, TV reklamlarında da rol almıştır.

Serezli ayrıca, 'Sihirli Annem' dizisinde 6 sezon boyunca 'Dudu' karakterini canlandırmıştır.

Nevra Serezli, tiyatro sanatçısı Metin Serezli ile 7 Mart 1968'de evlenmiştir ve Murat Serezli ve Selim Serezli adlarında iki oğlu vardır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa