Pervin Chakar kimdir?

Kürt kökenli Türk opera sanatçısı (soprano) olan Pervin Chakar kimdir? Adı Özgür Özel ile gündeme gelen Pervin Chakar nereli?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 16:01
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 16:07
Pervin Chakar kimdir?
SM
Suat Mutlu

Türk opera sanatçısı Pervin Çakar, 19 Haziran 1981 tarihinde Mardin'in Derik ilçesinde doğdu. Kürt kökenli olan sanatçı, Türkiye'de başladığı müzik eğitimini İtalya'da geliştirdi ve yaşamını Almanya'da sürdürmektedir. Bugüne kadar birçok uluslararası yarışmada ödüller kazanan Çakar, başta soprano olmak üzere çeşitli rollerde sahne almıştır.

Çakar'ın sanat hayatı, 2004-2005 yıllarında İtalya'da Accademia d’Arte Lirica Müzik Akademisi’nde aldığı eğitimle önemli bir döneme giriş yapmıştır. İtalya'da eğitimine devam eden sanatçı, birçok ünlü opera evinde performans sergileyerek kariyerine uluslararası boyutta devam etmektedir.

2008 yılında İtalyan hükümetinin verdiği bursla İtalya'da opera eğitimine devam eden Çakar, Luciana Serra, Lella Cuberli, Tiziana Fabbricini gibi usta sanatçılardan dersler almış ve birçok önemli opera eserinde başarıyla rol almıştır. İtalya'nın çeşitli şehirlerinde ve uluslararası festivallerde sahne alan sanatçı, birçok ödüle layık görülmüştür.

Pervin Çakar, 2010 yılında Teatro alla Scala'da Alban Berg'in "Lulu" eserindeki performansıyla dikkat çekti. Ayrıca, Leyla Gencer Şan Yarışması'nda elde ettiği üçüncülük ve diğer birçok uluslararası ödülle adını duyurdu.

2016 yılından bu yana Almanya'da yaşamını sürdüren Çakar, Köln Filarmoni Gençlik Orkestrası ile Mozart'ın konser aryalarından seçmeler sunarak Almanya'da da ses getirdi. 2019 yılında Gomidas'ın 150. doğum yılı nedeniyle Berlin ve İstanbul'da verdiği konserlerle büyük beğeni topladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa