Dylan Minnette kimdir?

Amerikalı aktör ve müzisyen, Netflix drama dizisi 13 Reasons Why'daki Clay Jensen rolüyle tanınan Dylan Minnette kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 17:14
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 17:31
Dylan Minnette kimdir?
SM
Suat Mutlu

Amerikalı oyuncu ve müzisyen Dylan Christopher Minnette, Netflix dram dizisi 13 Reasons Why'daki Clay Jensen rolüyle tanınıyor. Aynı zamanda Amerikan alternatif rock grubu Wallows'un baş vokalisti ve ritim gitaristidir.

Erken Yaş ve Kariyer 1996 yılında Evansville, Indiana'da doğan Minnette, genç yaşta oyunculuğa ilgi duymaya başladı. 13 Reasons Why'daki Clay Jensen performansıyla dikkat çekmeden önce Lost, Scandal, Grey's Anatomy gibi televizyon dizilerinde ve Let Me In, Prisoners, Goosebumps, Don't Breathe gibi filmlerde göründü.

Profesyonel Kariyer Minnette, oyunculuk kariyerine ilk adımını Drake & Josh dizisinde attı. Daha sonra The Year Without a Santa Claus ve Fred Claus gibi yapımlarda yer aldı. Prison Break'teki genç Michael Scofield, Saving Grace'teki Clay Norman gibi televizyon rolleriyle tanındı. Let Me In ve Goosebumps gibi filmlerde de başarılı performanslar sergiledi.

2017'den itibaren Minnette, Netflix'in genç drama dizisi 13 Reasons Why'da Clay Jensen olarak başrol oynadı. Performansı eleştirmenlerden övgü alarak dizinin dört sezonu boyunca izleyicilerle buluştu. Aynı zamanda Netflix filmi The Open House'da da başrolde yer aldı.

Eylül 2020'de, Minnette, Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yönetilen beşinci Scream filmi olan "Scream"de Wes Hicks rolüyle karşımıza çıktı. Film, 14 Ocak 2022'de vizyona girdi.

Müzik Kariyeri Minnette, Wallows adlı grubun solisti ve ritim gitaristi olarak müzik dünyasında da adını duyurdu. Cole Preston (davul) ve Braeden Lemasters (solist, gitar) ile birlikte çalışan grup, 2019'da "Nothing Happens" adlı ilk albümlerini çıkardı. 2020'de "Remote" adlı ikinci EP'lerini yayınladılar.

2022 Coachella Festivali'nde Harry Styles, Billie Eilish ve The Weeknd x Swedish House Mafia gibi isimlerle aynı sahnede performans sergileyen Wallows'un solisti olarak Minnette, hem oyunculuk hem de müzik kariyerindeki başarılarına devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa