Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Akşener’ açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda görüştü. İmamoğlu o görüşmeyle ilgili gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 17:39
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 17:42
Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Akşener’ açıklaması
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beykoz'da Mahmut Şevket Paşa Köyü'nü ziyaret etti.

Bu sırada gazeteciler İyi Parti lideri Meral Akşener ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını sordu.

“Telefon görüşmesinin tabii yüksek seviyede detayını sizinle paylaşmayayım ama şu tarafını paylaşayım” diyen İmamoğlu, Meral Akşener ile çeşitli vesilelerle zaten görüştüklerini belirtti.

Ancak son dönemde yoğun parti içi gündem sebebiyle görüşemediklerini dile getiren İmamoğlu şöyle konuştu:

Gündeme ilişkin düşüncelerini Akşener ile paylaştığını anlatan İmamoğlu, “İletişime açık olduğumuzu zaten kendileri de ifade etti. Bizler her zaman açık olduğumuz beyanında bulunduk. Böylesi bir dertleşme, sohbetleşme… Bu güzel diyalog için de kendilerine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“İsteğimiz zaman olabilir”

İmamoğlu, Akşener ile yüz yüze bir görüşme olup olmayacağına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

Yavaş-Akşener görüşmesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da Akşener ile görüştüğünü hatırlatan gazeteciler, Yavaş’ın Akşener’e “İttifak konusundaki mesajınızı aldık. Ancak işbirliğine hazırız” dediği yönündeki iddialar da soruldu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

 “Önemli olan kelime değil içerik”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in “İttifak kelimesi çok yoruldu, yıprandı, iyi şeyleri hatırlatmıyor” sözleri de İmamoğlu’na hatırlatıldı.

 “ Siz de sürekli toplumsal ittifak kelimesini kullanıyorsunuz. Bu tanımlamanızda bir değişiklik olacak mı?” şeklindeki soru üzerine İmamoğlu “ Olur, niye olmasın? Yani kavramlar ya da isimler değil önemli içerik. İçeriğiyle daha çok ilgileniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa