TSK’dan büyük operasyon: Çok sayıda terörist etkisiz

Irak'ın kuzeyinde yer alan Kandil, Hakurk, Metina ve Gara’daki 17 hedef, Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığının gerçekleştirdiği hava harekatıyla imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz duruma getirildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 21:47
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 21:53
TSK’dan büyük operasyon: Çok sayıda terörist etkisiz
MP
Mevlüt Peker Editör

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, “Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil'deki 17 hedef hava harekatıyla imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarıyla bölücü terör örgütünca kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 17 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara yönelik Irak'ın kuzeyinde hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. Bu harekat, Türkiye'ye ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını önlemek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. MSB'nin yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarının kullanıldığı vurgulandı. Bu madde, bir devletin kendisine karşı gerçekleştirilen silahlı saldırılara karşı kendini savunma hakkını tanımaktadır. Türkiye, bu çerçevede Irak'ın kuzeyine yönelik hava harekatını icra ettiğini belirtti.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 24 Kasım 2023 saat 20.00'da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 17 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa