2024 Yılı Bütçesi komisyonda kabul edildi

2024 Yılı Bütçesi TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 22:37
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 22:41
2024 Yılı Bütçesi komisyonda kabul edildi
MP
Mevlüt Peker Editör

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'ni kabul etti. Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların bütçeleri onaylandıktan sonra Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddeleri üzerine görüşmelere geçildi. 16 maddeden oluşan 2024 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ve 7 maddeden oluşan 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi, komisyonda kabul edildi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ödenek eklenmesi

Yapılan görüşmeler sırasında, AK Parti tarafından sunulan bir önerge kabul edildi. Bu önergeyle, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin bazı maddelerinde düzenlemeler yapıldı, yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ödenek eklenmesi kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan bütçe açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, 2024 yılının Türkiye Yüzyılı'nın ilk bütçesi olduğunu belirtti. Yılmaz, bütçenin tüm toplum kesimlerini ve Türkiye'nin her köşesini gözettiğini, insanların refahını artırma ve güven ile istikrar iklimini güçlendirme amaçlarına hizmet edeceğini ifade etti. Ayrıca, depremden etkilenen illerin yeniden inşası ve afetzede vatandaşlara destek olmanın yanı sıra ülkenin potansiyelini en üst düzeyde harekete geçirme hedeflerine değindi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muş'un açıklaması

Komisyon Başkanı Mehmet Muş, 20 Ekim'de başlayan bütçe maratonunun komisyon aşamasının tamamlandığını ve bundan sonra Genel Kurulda görüşüleceğini belirtti. Muş, 36 gün süren görüşmelerde 21 birleşim ve 70 oturumda yaklaşık 218 saat çalışıldığını, Komisyon üyeleri dahil 265 milletvekilinin toplam 1116 söz talebinin karşılandığını açıkladı. Muş, Meclis milletvekillerinin yaklaşık yüzde 44,2'sinin bu müzakerelere doğrudan katkı sağladığını ve her birine katkıları için teşekkürlerini sundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa