Filistinli esir kadın: Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik

Serbest bırakılan 59 yaşındaki Filistinli esir kadın Hanan Bergusi, "Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
24 Kasım 2023 23:34
GÜNCELLEME
24 Kasım 2023 23:43
Filistinli esir kadın: Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı çerçevesinde, İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan Filistinli kadın ve çocuk esirler, Batı Şeria'da coşkuyla karşılandı. İsrail'e bağlı Ofer Hapishanesi'nden serbest bırakılan 39 Filistinli esirin 24'ü kadın, 15'i ise 18 yaş altı çocuktu.

Filistinli kadın ve çocuk esirlerin karşılanması

Binlerce Filistinli, Filistin ve Hamas bayraklarıyla Batı Şeria'nın Betunya Beldesi'nde toplanarak serbest bırakılan kadın ve çocuk esirleri karşıladı. Kalabalık, Hamas ve Filistin direnişini öven sloganlar atarak, esirlerin özgürlüğüne kavuşmasını kutladı.

Hanan Bergusi'nin açıklamaları

Serbest bırakılan Filistinli kadınlardan Hanan Bergusi, 59 yaşında, basına yaptığı açıklamada, "Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik." dedi. Bergusi, direnişçilerin varlığının önemini vurgulayarak, onların varlığı sayesinde esirlerin serbest bırakıldığını ifade etti. Ayrıca, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarını öven sloganlar attı.

İsrail'in "İdari Tutukluluk" uygulaması ve Bergusi'nin tutuklanması

Hanan Bergusi, 4 Eylül'de İsrail güçleri tarafından "idari tutukluluk" kapsamında tutuklanmıştı. İsrail'in bu uygulaması, işgal altındaki topraklarda Filistinlileri herhangi bir suçlama olmaksızın tutuklamasını içeriyor. Bergusi'nin kardeşi Nail Bergusi ise hayatının 43 yılını İsrail cezaevinde geçirmişti.

Uzlaşı anlaşması ve gelecekteki serbest bırakmalar

24 Kasım'da başlayan ve 4 gün süren insani ara anlaşması çerçevesinde, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak. Serbest bırakılacak esirlerin her iki taraftan da kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa