Halid Meşal: Üst düzey askeri kadro iyi durumda

Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, "üst düzey askeri kadronun iyi durumda olduğunu" belirtti. Halid Meşal, “Direniş iyi. Direnişin silahları, tünelleri ve yönetimi sağlam.” diye konuştu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
25 Kasım 2023 00:26
GÜNCELLEME
25 Kasım 2023 00:32
Halid Meşal: Üst düzey askeri kadro iyi durumda
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yaklaşık 50 gün süren saldırıları sonrasında Hamas'ın üst düzey askeri kadrosunun durumunun iyi olduğunu ifade etti. İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Müslüman Parlamenterler Forumu'nun açılışında telekonferans aracılığıyla konuşan Meşal, direnişin iyi durumda olduğunu, bazı savaşçı ve komutanların şehit düştüğünü, ancak ilk sıralardaki liderlerin sağlam olduğunu belirtti. Ayrıca, Hamas'ın silahları, tünelleri ve yönetiminin sağlam kaldığını vurguladı.

Hamas'ın uzun savaşa hazırlığı

Meşal, Hamas'ın kendisini uzun bir savaşa hazırladığını ancak bunun uzun süreceğini düşünmediğini dile getirdi. İnsani durumun canlarını acıttığını ancak mücadeleden caydırmadığını belirterek, bazı komutanların ve yakınlarının şehit olduğunu ifade etti. İsrail'in hedeflerine ulaşamadığını savunan Meşal, Filistinlilerin çoğunun Gazze Şeridi'nin kuzeyini terk etse de yerlerinde kalmaya devam ettiğini söyledi.

Direnişçilerin İsrail planlarını bozması

Meşal, İsrail'in planlarının direnişçiler tarafından bozulacağını ve Gazze'deki yönetimin İsrail'in istediği şekilde olmayacağını vurguladı. Gazze Şeridi'ndeki insani ara hakkında konuşan Meşal, ilk günden itibaren esir alınan sivilleri serbest bırakmak istediklerini, ve başlangıçta bir kısmını serbest bıraktıklarını hatırlattı. İnsani aranın, tutukluların serbest bırakılması, saldırıların sona ermesi ve yardımın girişi için verildiğini dile getirdi.

İsrail-Hamas arasındaki uzlaşı ve esir takası

İsrail ile Hamas arasında dün yürürlüğe giren çatışmalara insani ara verecek uzlaşma kapsamında, 4 günlük bir insani ara verilecek. Bu anlaşma çerçevesinde, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa