MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına “cevap” gönderdi

Gazeteci Tolga Şardan hakkındaki soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. MİT'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, "yargı raporu hazırlanmadığı” yönünde cevap yazısı gönderdiği öğrenildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
25 Kasım 2023 01:44
GÜNCELLEME
25 Kasım 2023 01:49
MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına “cevap” gönderdi
MP
Mevlüt Peker Editör

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, gazeteci Tolga Şardan hakkında yürütülen soruşturma dosyasına ilişkin, Tolga Şardan'ın yazısında bahsedilen "yargı raporu"nun var olmadığına dair cevap yazısı gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şardan'ın "MİT'in Cumhurbaşkanlığına sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısına ilişkin olarak başlatılan soruşturma kapsamında MİT'e bu raporun varlığını sorgulamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, T24 internet sitesinde 31 Ekim'de yayınlanan Şardan'ın yazısında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunun unsurlarının bulunduğunu değerlendirerek resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınan Şardan, sonrasında tutuklanmıştı.

Tolga Şardan'ın tahliyesi ve adli kontrol tedbiri

Şardan'ın avukatlarının tutukluluğa itiraz etmesi sonucu İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, delillerin toplanmış olmasını dikkate alarak Şardan'ın yurt dışı çıkış yasağı içeren adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar vermişti. Bu gelişme, soruşturmanın devam ettiğini gösterirken, MİT'in yanıtı da soruşturmanın seyrine etki edecek bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Etiketler Tolga Şardan
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa