Onur Şener davasında karar

Ankara'da bir eğlence mekanında istek parça çalmayı kabul etmediği için öldürülen müzisyen Onur Şener cinayeti davasında sanıklar için karar çıktı.
Onur Çetinkaya
|
25 Kasım 2023, Cumartesi - 07:42
Onur Şener davasında karar

Olay, 2 Ekim'de Ankara'da yaşandı. 

Çankaya ilçesinde  bir eğlence mekanında müzisyenlik yapan Onur Şener istek parça tartışması sonrası kırık cam bardakla boynundan aldığı darbeyle vahşice katledildi.

Şener'in ölümünün ardından olaya karışan  lker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp, Gözde Gündüz, Jale Erberk  gözaltına alındı. 

Müebbet hapis talebi

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp ile tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz, Jale Erberk ve taraf avukatları katıldı. 

Dava 5 Temmuz tarihine ertelenirken sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Sanıklar hakkında karar çıktı 

Kararın istinaf edilmesinin ardından görülen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ile tutuksuz sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz, Jale Erberk ve taraf avukatları hazır bulundu. 

Sanığın suçu, haksız tahrik altında işlediğine hükmederek, Gündüz'ü 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tutuksuz sanık Soyalp'e verilen hükmü de kaldırdı. Semih Soyalp'in maktul Şener'e yönelik 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçunu işlediğine karar veren mahkeme, sanığa 10 yıl hapis cezası verdi. Kararla birlikte Soyalp tutuklandı.

Öte yandan tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erbek'e yerel mahkemece verilen beraat kararları da hukuka uygun bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/2111478/onur-sener-davasinda-karar
Etiketler: Onur Şener
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.