Joe Ingles kimdir?

Şutör gard ve Kısa forvet pozsiyonlarında görev alan Avustralyalı profesyonel basketbolcu Joe Ingles kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
25 Kasım 2023 10:48
GÜNCELLEME
25 Kasım 2023 11:03
Joe Ingles kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Avustralyalı profesyonel basketbolcu Joe Ingles, 2 Ekim 1987'de doğdu ve şu anda National Basketball Association (NBA) ekiplerinden Utah Jazz forması giyiyor. Şutör gard ve kısa forvet pozisyonlarında başarılı performanslar sergileyen Ingles, aynı zamanda Avustralya millî takımının önemli bir oyuncusudur. İngiliz kökenli olan solak oyuncu, çok yönlü oyun tarzı ile dikkat çekiyor ve ihtiyaç duyulduğunda şutör gard olarak da sahada etkili olabiliyor.

İlk Yıllar ve Üniversite Kariyeri

Joe Ingles, üniversite kariyerine Canberra'daki Lake Ginninderra Koleji'nde basketbol oynayarak başladı. Performansıyla dikkat çeken Ingles, kolej kariyerini tamamladıktan sonra Avustralya'nın NBL liginde mücadele eden South Dragons takımı tarafından transfer edildi.

Profesyonel Kariyer ve Avrupa Deneyimi

Profesyonel kariyerine 2006 yılında South Dragons'ta başlayan Ingles, kariyerinin ilk maçında NBL tarihinde en çok sayı atan Avustralyalı çaylak oyuncu olma başarısını gösterdi. 2007'de NBL Yılın En İyi Çaylağı ödülünü kazandı. Ingles, Avustralya Basketbol Ligi şampiyonluğunu yaşadığı 2008-09 sezonundan sonra Avrupa'da da boy gösterdi. İspanya'nın CB Granada ve Barcelona Regal takımlarında önemli roller üstlendi.

Ingles, 2013 yılında Barcelona ile sözleşmesi sona erdikten sonra İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla anlaşma sağladı. Avrupa kariyeri boyunca gösterdiği performanslarla adından söz ettiren Ingles, 2013-2014 sezonunda EuroLeague'de de önemli bir rol oynadı.

Utah Jazz ve NBA Kariyeri

Joe Ingles, Avrupa deneyiminden sonra NBA'e adım attı ve Utah Jazz ile anlaştı. Utah Jazz formasıyla gösterdiği üstün performanslarla adını duyuran Ingles, takımının önemli bir parçası haline geldi. Utah Jazz ile olan sözleşmesini uzatarak takıma bağlılığını sürdüren Ingles, NBA sahnesindeki etkileyici performansıyla hayranların beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Millî Takım ve Başarılar

Avustralya millî takımının önemli bir oyuncusu olan Joe Ingles, millî formayla birlikte 2009 FIBA Okyanusya Şampiyonası'nda gümüş, 2011'de ise altın madalya kazandı. Ingles, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda da millî takımın bir parçası olarak ülkesini temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa