Will Mcdowell White kimdir?

NBL Yeni Zelanda Breakers takımında Avustralyalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Will Mcdowell White kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
25 Kasım 2023 16:57
GÜNCELLEME
25 Kasım 2023 17:05
Will Mcdowell White kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Avustralyalı profesyonel basketbolcu William McDowell-White, 13 Nisan 1998 tarihinde doğdu. Şu anda Yeni Zelanda Breakers forması giyen 1.96 metre boyundaki oyuncu, 2016'da Nike Hoop Summit'e katıldıktan sonra Fresno State Üniversitesi'nde basketbol kariyerine başladı.

Genç yaşta basketbola ilgi duyan McDowell-White, 2016 yılında Sydney Kings'e katılarak Avustralya Basketbol Ligi'nde profesyonel kariyerine adım attı. Ardından Almanya'nın Basketball Bundesliga'sı ekiplerinden Brose Bamberg'e transfer oldu ve bu süreçte Baunach Young Pikes formasıyla Almanya 2. Ligi'nde de mücadele etti. Genç oyuncu, 2018'de NBA Draftı için başvuruda bulunduktan sonra Brose Bamberg'e döndü ve başarılı performansını sürdürdü.

2019 NBA Draftı'nda seçilememesine rağmen McDowell-White, Houston Rockets tarafından Exhibit-10 sözleşmesiyle anlaşma imzalayarak NBA'de şansını denedi. Ardından NBA Yaz Ligi'nde Rockets forması giyen oyuncu, Rio Grande Valley Vipers'a transfer oldu. Kısa bir QBL deneyiminin ardından McDowell-White, 2020-2021 sezonunda tekrar NBA G League'de mücadele etti.

2019'da NBA Draftı'nda seçilememesine rağmen McDowell-White, Houston Rockets ile anlaşarak NBA yolunda ilerledi. Rio Grande Valley Vipers'taki performansı dikkat çeken oyuncu, daha sonra Yeni Zelanda Breakers ile anlaşarak Avustralya ve Yeni Zelanda'nın basketbol sahnesinde adını duyurdu. 2021'de Breakers formasıyla triple-double başarısına ulaşan McDowell-White, takımıyla olan başarılı işbirliğini sürdürmeye devam ediyor.

Milli takım kariyerinde de kendini gösteren McDowell-White, 2013'te FIBA Oceania U16 Şampiyonası'nda ve 2015'te FIBA U19 Dünya Şampiyonası'nda Avustralya'yı temsil etti. 2022'de ise Boomers'ın Dünya Kupası Elemeleri'nde yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa