Anthony Gill kimdir?

NBA Washington Wizards'da forma giyen Amerikalı bir basketbol oyuncusu olan Anthony Gill kimdir?
Suat Mutlu
|
25 Kasım 2023, Cumartesi - 17:25
Anthony Gill kimdir?

ABD'li basketbolcu Anthony Remeral Gill, 17 Ekim 1992 tarihinde doğmuştur ve şu anda Ulusal Basketbol Birliği (NBA) takımlarından Washington Wizards forması giymektedir. Gill, kolej basketbol kariyerine Güney Carolina Gamecocks ve Virginia Cavaliers formaları altında devam etmiştir.

Gill'in Kolej Kariyeri

Gill, Güney Carolina'da 31 maçın tamamında sahada yer aldı ve bunlardan 26'sında ilk beşte başladı. Baş antrenör Darrin Horn'un görevden alınmasının ardından, Gill'in Güney Carolina'dan transfer izni almasıyla kolej değişikliği kararı aldığı bilinmektedir.

Virginia Üniversitesi'ne transfer olan Gill, kırmızı gömlek giyme sezonunu atlatmasının ardından Cavaliers için önemli bir rol üstlendi. Cavaliers'ın ACC normal sezon ve turnuva şampiyonluklarını kazandığı bir sezonda, Gill yedek kulübesinden önemli katkılarda bulundu.

2014 NCAA turnuvasının Tatlı On Altı turundaki Michigan State'e karşı oynanan maçta ayak bileğini sakatlamıştır. Junior sezonunda ise Gill, 6.5 ribaund ortalamasıyla Cavaliers'ı ribaund lideri olarak yönlendirdi ve maç başına 11.6 sayı ile skor üretti. Sezon sonunda, Gill, ACC'de üçüncü takıma seçilmiş ve antrenörlerin oylarıyla ACC Savunma Takımı'na seçilmiştir.

Profesyonel Kariyeri

2016 NBA Draftı'nda seçilemeyen Gill, Almanya'nın MHP Riesen Ludwigsburg takımıyla anlaşsa da, sezon başlamadan önce yapılan tıbbi muayene sonucunda takımdan ayrıldı. Ardından, Türkiye'nin Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediye ile sözleşme imzaladı.

2017'de Khimki ile anlaşan Gill, 2020 yılında takımdan ayrıldıktan sonra Washington Wizards ile 1 Aralık 2020'de iki yıllık bir anlaşma imzaladı. 1 Temmuz 2022'de ise Wizards ile bir iki yıllık anlaşma daha yaparak takımdaki yerini sağlamlaştırdı. Gill, Wizards forması altında kariyerine NBA'de devam etmekte ve performansıyla dikkat çekmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111578/anthony-gill-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.