İYİ Parti’den Ümit Dikbayır’ın açıklamalarına cevap!

İhracı istenen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın İYİ Parti’yi karıştıran açıklamalarına yanıt geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Sedat Aksakallı, Ümit Dikbayır’ın amacının yerel seçimler öncesi İYİ Parti’nin itibarını zedelemek olduğunu ileri sürdü.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
25 Kasım 2023 19:36
GÜNCELLEME
25 Kasım 2023 19:38
İYİ Parti’den Ümit Dikbayır’ın açıklamalarına cevap!
MP
Mevlüt Peker Editör

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Sedat Aksakallı, sosyal medya platformu X’teki @sedataksakallii hesabından paylaşımda bulunarak, görevlerinden el çektirilen ve partiden ihracı istenen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın açıklamalarına cevap verdi.

Paylaşımında “!Türk milletini hür ve müreffeh hale getirme hedefinden vazgeçmeyeceğiz.” diyen Sedat Aksakallı, “Yerel seçimler öncesi itibarımızı zedelemeye yönelik planın farkındayız. Partimize ve şahsıma yönelik gerçeğe aykırı beyanlar hakkında basın açıklaması aşağıdadır.” ifadelerini kullandı.

Sedat Aksakallı açıklamasında şunları kaydetti:

“Kamuoyu nezdinde İYİ Parti'nin itibarını zedelemeye ve partimizi istikrarsızlaştırmaya yönelik bilinçli bir çalışma başlatılmıştır. Siyaseten tasfiye olmuş bir ekibin intikam arzularını tatmin eden ve yerel seçimler öncesi diğer partilerin ekmeğine yağ süren bu planın farkındayız. Her siyasi partide yaşanması muhtemel olan sıkıntıları dramatize etmekle beraber gerçek olmayan olayları gerçekmiş gibi topluma yansıtmanın ve halkın siyaset kurumuna duyduğu güveni sarsmanın bedeli ağırdır. Demokrasi muhalefet ile, muhalefet ise istikrarlı kurumsal partiler ile mümkündür.

İYİ Parti kendi içindeki sorunları karar organlarını çalıştırarak seçmeninin ve toplumun vicdanını rahatlatacak şekilde çözmeye muktedir bir partidir. İYİ Parti dışarıdan yapılan hamlelere teslim olmaz, gündelik dedikodular ile siyasete yön vermeye çalışan piyonları muhatap kabul etmez.

Siyasi amacımız nettir. Ülkemizi bu kötü ve beceriksiz yönetim anlayışından kurtarma hedefinden vazgeçmeyeceğiz. Bunun için ayaktayız, bunun için mücadelemize devam ediyoruz.

Ümit Dikbayır isimli şahsın partimiz, partimiz yetkilileri ve şahsım hakkında ileri sürdüğü beyanlar gerçeğe uygun değildir. Adı geçen şahsın isteği üzerine ve başa baş gerçekleşen toplantıda “şahsını tehdit ettiğim ve bir kısım insanlardan para alarak bunları Esma Bekar ve kocasına teslim ettiğim" yönündeki beyanlar kesinlikle doğru değildir. Geçmişte yaşandığı iddia olunan bu yalan beyanların, adı geçen şahıs hakkında Müşterek Disiplin Kurulu tarafından soruşturma başlatılmasını müteakip paylaşılmasını kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.

Şahsıma yönelik yalan beyanları nedeniyle Ümit Dikbayır hakkında kısa süre içerisinde maddi ve manevi tazminat davası açacağımı bilgilerinize saygılarımla sunarım.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa