Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Marjinal grupların ve sapkın akımların istismar malzemesi haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin, kadınların hakları ve onlara yönelik şiddetle mücadeleye en küçük bir olumsuz etkisi olmamıştır. Çünkü mücadelenin asıl somut araçları, 6284 sayılı Kanun başta olmak üzere hukukumuza derç ettiğimiz mevzuat ile zihinlerde gerçekleştirdiğimiz dönüşümdür" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
25 Kasım 2023 20:02
GÜNCELLEME
25 Kasım 2023 20:08
Erdoğan’dan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 açıklaması
MP
Mevlüt Peker Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2024 Yılı Faaliyet Planı'nın devletin tüm kurumları, sivil toplum kuruluşları ve milletin her bir ferdi tarafından titizlikle uygulanacağına olan inancını ifade etti. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu planın hayırlı olmasını diledi ve kadına yönelik şiddetle mücadelenin, aileyi yüceltme ve güçlendirme mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili değerlendirmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadelede 2012 yılında çıkardıkları 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu'nun büyük bir devrim olduğunu vurguladı. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadın haklarına ve şiddetle mücadeleye olumsuz bir etkisi olmadığını belirterek, mücadelenin asıl araçlarının hukuk ve zihinlerdeki dönüşüm olduğunu ifade etti.

"Şiddetsiz bir Türkiye Yüzyılı" hedefi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şiddetsiz bir Türkiye Yüzyılı" için yürütülen çalışmaların kesintisiz devam edeceğini belirtti. Kanun ve uygulamalardaki sorunların çözülmesi, eksikliklerin giderilmesi ve güçlendirilmesi gereken unsurların güçlendirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 2006 yılında yayımlanan genelgeyi güncelleyerek, yeni bir genelge yayımladıklarını ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulunun etkili çalışmalar yürüteceğine inandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun tüm kesimlerinin dayanışma içinde mücadele ederek "şiddetsiz bir Türkiye"yi inşa edeceklerine olan inancını dile getirdi.

2024 Yılı Faaliyet Planının ana hedefleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2024 Yılı Faaliyet Planı'nın 5 ana hedefi, 66 alt hedefi ve 218 faaliyet başlığına sahip olduğu bilgisi de yer aldı. Bu hedeflerin adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler, toplumsal farkındalık, veri ve istatistik gibi başlıkları kapsadığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa