Jared Butler kimdir?

NBA Washington Wizards takımında forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Jared Butler kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
26 Kasım 2023 12:17
GÜNCELLEME
26 Kasım 2023 12:39
Jared Butler kimdir?
CS
Canan Salman Editör

23 Ağustos 2000 doğumlu Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Jared Butler, Ulusal Basketbol Birliği (NBA)'nın Washington Wizards takımında iki yönlü bir sözleşme kapsamında oynuyor ve aynı zamanda NBA G League'de yer alan Capital City Go-Go takımında da mücadele ediyor. Kolej kariyerine Baylor Bears'ta başlayan Butler, 2021 yılında junior (üçüncü sınıf) olarak, Consensus First-Team All-American unvanını kazanarak Bears'ı ulusal şampiyonluğa taşıyan kilit isimlerden biri oldu. Ayrıca, NCAA turnuvasının En Değerli Oyuncusu (MOP) seçildi.

Erken Yaşam ve Lise Kariyeri: Butler, Richard ve Juanea Butler'ın oğludur. On bir yaşındayken, out-of-state basketbol turnuvalarında mücadele etmeye başlamıştır. Louisiana, Reserve'de büyüyen Butler, Riverside Academy'ye devam etmiş ve sekizinci sınıfta okulun basketbol takımına katılmıştır. Lise kariyerinde, 20.4 sayı ve 6.7 asist ortalamasıyla dikkat çekerek birinci takım all-state seçilmiştir.

Üniversite Kariyeri: Baylor'dan önce Alabama'da başlayan üniversite kariyerine transfer olan Butler, serbest bırakılmasının ardından hemen oynamaya başladı. Freshman sezonunda Big 12 Konferansı'nda onurlandırılan bir oyuncu oldu ve ikinci sezonunda takımını Myrtle Beach Invitational'ın MVP'si yaparak yükselişini sürdürdü. Junior sezonunda ise Baylor'ı ilk ulusal şampiyonluğuna taşıdı ve turnuvanın MOP'su seçildi.

Profesyonel Kariyer: 2021 NBA Draftı'nda New Orleans Pelicans tarafından 40. sıradan seçilen Butler, daha sonra Utah Jazz'a takas edildi. Jazz'da kariyerinin zirvesine ulaşan oyuncu, 2022'de Grand Rapids Gold'a katıldıktan sonra 2023'te Oklahoma City Thunder ile iki yönlü bir sözleşme imzaladı. Ancak, Temmuz 2023'te Washington Wizards ile iki yönlü bir sözleşme imzalayarak NBA sahnesine geri döndü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa