Delon Wright kimdir?

NBA takımlarından Atlanta Hawks forması giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu olan Delon Wright kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
26 Kasım 2023 12:59
GÜNCELLEME
26 Kasım 2023 13:15
Delon Wright kimdir?
CS
Canan Salman Editör

6 Nisan 1992 doğumlu Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Delon Reginald Wright, Ulusal Basketbol Birliği (NBA)'nın Washington Wizards takımında oynamak üzere bir sözleşme imzaladı. Kolej kariyerine California Community College Athletic Association (CCCAA) okulu olan City College of San Francisco'da başlayan Wright, daha sonra Utah Utes forması giydi ve 2014 ve 2015 yıllarında Pac-12 konferansında birinci takım oyuncusu seçildi. Ayrıca, 2015 yılında Bob Cousy Ödülü'nü kazandı.

Lise ve Kolej Öncesi Kariyer: Los Angeles, California doğumlu Wright, Leuzinger High School'da geçirdiği senede California eyalet şampiyonasına öncülük etti ve CIF Southern Section Division 1A Yılın Oyuncusu seçildi. Lise başarılarına rağmen, akademik nedenlerle California Community College Athletic Association (CCCAA) okulu olan City College of San Francisco'ya kaydoldu. Burada geçirdiği başarılı iki sezonun ardından, Washington, Washington State, Gonzaga ve Saint Mary's gibi okullardan gelen tekliflere rağmen Utah'a taahhütte bulundu.

Kolej Kariyeri: Utah'taki ilk sezonunda, Wright hemen Pac-12 Konferansı'nın önde gelen oyuncularından biri haline geldi. İlk sezonunda, skorlama, asist, top çalma, blok, saha içi isabet oranı ve serbest atış yüzdesi kategorilerinde konferansta ilk 10 içinde yer aldı. Bu performansıyla 2013-14 sezonunda ilk kez bir Ute oyuncusu olarak birinci takım All-Pac-12 seçilen Wright, aynı zamanda ligin All-Defensive takımına da seçildi. Wright, kolej kariyeri boyunca iki kez All-Defensive takımına ve 2015 yılında Bob Cousy Ödülü'ne layık görüldü.

Profesyonel Kariyer: NBA kariyerine 2015 NBA Draftı'nda Toronto Raptors tarafından 20. sıradan seçilerek başlayan Wright, Toronto Raptors, Memphis Grizzlies, Dallas Mavericks, Detroit Pistons, Sacramento Kings ve Atlanta Hawks gibi takımlarda forma giydi. 2022 yılında Washington Wizards ile iki yıl sürecek 16 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayarak yeni bir döneme adım attı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa