Tony Bennett kimdir?

Amerikalı eski bir profesyonel basketbol oyuncusu ve 2009'dan beri Virginia Üniversitesi erkek takımının baş antrenörü olan Tony Bennett kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
26 Kasım 2023 14:59
GÜNCELLEME
26 Kasım 2023 15:08
Tony Bennett kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

1 Haziran 1969 doğumlu Amerikalı eski profesyonel basketbol oyuncusu Anthony Guy Bennett, 2009 yılından bu yana University of Virginia erkek basketbol takımının baş antrenörü olarak görev yapıyor ve 2019 yılında NCAA Şampiyonası'nı kazanarak büyük bir başarı elde etti. Bennett, üç kez Henry Iba Ödülü'nün sahibi, iki kez Naismith College Coach of the Year ve iki kez AP Coach of the Year ödüllerini kazandı.

Virginia'da tüm zamanların en çok galibiyet elde eden antrenörü olan Bennett, Virginia ve Washington State'te tek sezon galibiyet rekorları ve kariyer galibiyet yüzdesi rekorlarını elinde tutuyor veya paylaşıyor. Kendisi, programını on veya daha fazla ardışık kazanan ACC rekoruna liderlik eden (Dean Smith ve Mike Krzyzewski ile birlikte) tarihteki üç antrenörden biri ve dört veya daha fazla kez ACC Coach of the Year seçilen üç antrenörden biridir.

Virginia'ya ilk geldiği günden itibaren "uzun süreli bir program inşa etme" hedefini belirleyen Bennett, başlangıçta 1967'den beri en kötü UVA takımını devralmasına rağmen, Cavaliers'ı dört 30 galibiyetli sezonla yönetti; 2019'da 35-3'lük bir şampiyonluk takımıyla NCAA turnuvasını kazandı; 2014 ve 2018'de ACC turnuvalarını kazandı; ve 6 ACC normal sezon şampiyonluğunu kazandı veya paylaştı.

Savunma yoğunluğuyla bilinen Bennett, ESPN Insider ve baş antrenörlerin katıldığı bir CBS Sports anketine göre kolej basketbolunda en iyi savunma antrenörü olarak sıralandı. Öğrettiği basketbol tarzı sıkça bir bo constrictor'un rakipleri boğmasına benzetilirken,takımları bencil olmayan oyun, savunma odaklı felsefe ve tempo kontrolü ile tanınıyor.

1.80 boyundaki bir oyun kurucu olarak Bennett, NCAA tarihinde kariyer üç sayı isabet yüzdesinde %49,7 ile birinci sıradadır ve üniversite kariyerinin hem junior hem de senior sezonlarında %50'nin üzerinde üç sayı isabetiyle oynadı. 1991 Pan Amerikan Oyunları'nda ABD milli takımı için başladı, ülkenin altı fit altındaki en iyi oyuncusuna verilen Frances Pomeroy Naismith Ödülü'nü kazandı ve Yılın Akademik All-American'ı seçildi. Bennett, Wisconsin'ı 2000 Final Four'a taşıyan babası Dick Bennett yönetiminde Green Bay Phoenix için parladı ve bugün Virginia'da görülen packline savunmasının önceki bir versiyonunu kullandı.

Bennett, NBA'de Charlotte Hornets için üç yıl oynadı ve bir sakatlık sonrasında Avustralya ve Yeni Zelanda'da birkaç yıl daha profesyonel olarak oynadı, ardından antrenörlüğe adım attı. O zamandan beri kolej düzeyinde birçok oyuncuyu NBA'de şut becerileriyle tanınan oyuncular haline getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa