Johnny Davis kimdir?

NBA Washington Wizards'ında forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Johnny Davis kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
26 Kasım 2023 15:36
GÜNCELLEME
26 Kasım 2023 15:50
Johnny Davis kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

27 Şubat 2002 doğumlu Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Jonathan Christian Davis, NBA'de Washington Wizards forması giyen önemli bir sporcu olarak kariyerine devam ediyor. Wisconsin Badgers için kolej basketbolu oynayan Davis, 2022 NBA Draftı'nda Wizards tarafından onuncu sıradan seçildi.

Lise Kariyeri Davis, basketbol kariyerine La Crosse, Wisconsin'deki La Crosse Central High School'da başladı. Burada birinci sınıf öğrencisi olarak Division 2 devlet şampiyonluğu yaşadı. Genç yaşına rağmen junior sezonunda maç başına 23 sayı ve dokuz ribaunt ortalamasıyla La Crosse Tribune Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Son senesinde ise maç başına 27.4 sayı ve 9.2 ribaunt ortalamasıyla oynayarak Wisconsin Mr. Basketball unvanını kazandı. Davis, lise kariyerini 2,158 kariyer sayısı ile okulunun tarihindeki en çok sayı atan oyuncusu olarak tamamladı ve Marquette, Iowa ve Minnesota gibi birçok takımın teklifini reddederek Wisconsin Üniversitesi'nde kolej basketbolu oynamaya karar verdi.

Aynı zamanda La Crosse Central futbol takımında da oynayan Davis, senior sezonunda büyük okullar kategorisinde İlk Takım All-State ödüllerini kazandı ve Wisconsin'deki en olağanüstü senior oyun kurucusu olarak kabul edilen Dave Krieg Ödülü'nü aldı.

Kolej Kariyeri Wisconsin Badgers formasını giyen Davis, 2 Şubat 2021'de Penn State'e karşı oynanan maçta kariyerinin en yüksek skorunu, 17 sayıyı elde etti. Freshman sezonunda yedek olarak oynayan Davis, maç başına yedi sayı ve 4.1 ribaunt ortalamasıyla takımını liderliğini yaptı.

23 Kasım 2021'de Houston karşısında oynanan maçta 30 sayı atan Davis, 3 Ocak 2022'de Purdue'i deviren maçta kariyerinin en yüksek sayı olan 37 sayı ve 14 ribaunt elde etti. Sophomore sezonunda ise maç başına 19.7 sayı ve 8.2 ribaunt ortalamasıyla performansını sürdürerek Big Ten Yılın Oyuncusu seçildi. 31 Mart 2022'de Davis, kolej kariyerindeki haklarını kullanmayarak 2022 NBA Draftı'na katılma kararı aldı.

Profesyonel Kariyer Davis, 2022 NBA Draftı'nda onuncu sıradan Washington Wizards tarafından seçildi. 2022 NBA Yaz Ligi'ne katılan Davis, burada Detroit Pistons'a karşı oynanan maçta 1/11 şut isabetiyle altı sayı kaydetti.

Milli Takım Kariyeri Davis, Letonya'da düzenlenen 2021 FIBA 19 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Amerika Birleşik Devletleri'ni temsil etti. Takımının altın madalya kazanmasına yardımcı olarak maç başına 4.1 sayı ortalamasıyla oynadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa