Jay Huff kimdir?

NBA Denver Nuggets'ında forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Jay Huff kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
26 Kasım 2023 16:41
GÜNCELLEME
26 Kasım 2023 16:49
Jay Huff kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Denver, 18 Temmuz 2023 - Amerikalı profesyonel basketbolcu James Matthew Huff, ulusal basketbol ligi NBA'nın takımlarından Denver Nuggets ile iki yönlü bir sözleşme imzaladı. Aynı zamanda NBA G League takımlarından Grand Rapids Gold ile de anlaşmalı olarak görev yapacak olan Huff, bu yeni dönemde Nuggets formasıyla sahada olacak.

Huff, spor kariyerine Durham, Kuzey Carolina'daki Voyager Academy'de dört yıl süren lise basketboluyla başladı. Burada babası Mike tarafından yönetilen takımda, 2016 yılında okul tarihinin en çok sayı atan oyuncusu oldu. Lise kariyerinin zirvesinde, takımını Class 1A eyalet şampiyonluğuna taşıyan Huff, finalde 14 sayı, 14 ribaund ve 10 blokla triple-double yaparak En Değerli Oyuncu ödülünü kazandı.

Virginia Cavaliers'ta kolej basketboluna adım atan Huff, ilk yılını güçlenme ve kilo alma sürecine ayırarak kırmızı gömlek giydi. Kolej kariyerindeki çıkışını yaşayan oyuncu, 2020 yılında Virginia'nın ulusal şampiyonluk kazandığı takımda önemli bir rol oynadı. Huff'un performansı, 2020 NBA draftına katılma kararı almasına neden oldu, ancak daha sonra UVA'ya dönme kararı aldı.

Profesyonel kariyerine 2021 NBA yaz ligiyle başlayan Huff, 2021 NBA draftında seçilememesine rağmen Washington Wizards ile anlaşma imzaladı. Ardından Los Angeles Lakers ile iki yönlü bir sözleşme imzalayan Huff, daha sonra South Bay Lakers'a transfer oldu. 2022 NBA Yaz Ligi'nde etkileyici performans sergileyen oyuncu, 2022-2023 sezonunda Washington Wizards ile iki yönlü sözleşme imzalayarak önemli bir adım attı.

Huff'un başarılı performansı, 2023 yazında Houston Rockets'un dikkatini çekti ve yaz ligi için Rockets ekibine katıldı. Ancak, 18 Temmuz 2023'te Denver Nuggets ile iki yönlü bir sözleşme imzalayarak kariyerine yeni bir dönem açtı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa