Landry Shamet kimdir?

NBA Washington Wizards takımında forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Landry Shamet kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
26 Kasım 2023 17:04
GÜNCELLEME
26 Kasım 2023 17:11
Landry Shamet kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Washington, 24 Haziran 2023 - Washington Wizards, Amerikalı profesyonel basketbolcu Landry Michael Shamet'i kadrosuna katarak güçlendirdi. NBA'nın başarılı takımlarından Phoenix Suns'tan yapılan takasla gelen Shamet, kariyerine Wizards formasıyla devam edecek.

Genç Yaşta Parlayan Yıldızın Hikayesi

Landry Shamet, 13 Mart 1997'de Kansas City, Missouri'de doğdu ve basketbola sadece iki yaşında başladı. Ailesinin zorlu mali durumlarına rağmen, Shamet, Kansas City'deki Park Hill High School'da David Garrison'un koçluğunda yeteneklerini geliştirdi. Wichita State Shockers'ta üniversite basketboluna adım atan Shamet, burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Başarılı Üniversite Kariyeri

Üniversite kariyerinde Shamet, Wichita State Shockers'ın başarılı bir oyuncusu olarak öne çıktı. True shooting yüzdesi, asist ortalaması ve hücum verimliliği konularında liderlik yaparak takımını NCAA Turnuvası'na taşıdı. Shamet, 2018 NBA Draftı'nda Philadelphia 76ers tarafından 26. sıradan seçildi.

Profesyonel Arenada Parlıyor

Philadelphia 76ers'taki ilk sezonunda Shamet, etkileyici performansları ile dikkat çekti. Washington Wizards karşısında kaydettiği kariyer rekoruyla ön plana çıkan oyuncu, daha sonra Los Angeles Clippers'a takaslandı. Clippers formasıyla Golden State Warriors'a karşı attığı galibiyet getiren üçlük unutulmaz anlardan biri oldu.

Brooklyn Nets'e transfer olduktan sonra numarasını değiştiren Shamet, Phoenix Suns'ta ise başarılı bir sezon geçirerek konferans yarı finallerinde Denver Nuggets karşısında önemli bir rol oynadı. Ancak, 2023 yazında Washington Wizards'a takaslandı.

Yeni Başlangıç Washington Wizards'ta!

Suns'tan yapılan takasla Washington Wizards'a katılan Landry Shamet, burada Bradley Beal'in yerine geçecek. Chris Paul ile birlikte takıma katılan Shamet'in Wizards'a katacağı enerji ve yetenek, takımın gelecek sezonlarda iddialı bir şekilde mücadele etmesine katkı sağlayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa