Alperen Şengün kimdir?

Türk profesyonel basketbolcu, Pivot ve uzun forvet pozisyonlarında görev alan ve NBA ekibi Houston Rockets forma giyen Alperen Şengün kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
29 Kasım 2023 16:05
GÜNCELLEME
29 Kasım 2023 16:10
Alperen Şengün kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Türk basketbolunun genç yeteneği Alperen Şengün, Giresun'da doğduğu 2002 yılından itibaren hızlı bir yükseliş gösterdi. Genç yaşta basketbola ilgi duyan Şengün, Giresun Üniversitesi'nin altyapısında oynayarak yeteneklerini sergiledi. Bandırma BK'nın dikkatini çekmesiyle profesyonel kariyerine başlayan Şengün, kısa sürede adını duyurdu.

2018-19 sezonunda Bandırma Kırmızı ile Türkiye Basketbol Ligi'nde boy gösteren Şengün, performansıyla dikkatleri üzerine çekti. 2019'da Bandırma BK'nın A takımına yükselen genç yetenek, Basketbol Süper Ligi'nde etkileyici bir çıkış yakaladı. Daha sonra Beşiktaş JK'ya transfer olan Şengün, 2020-21 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nin MVP'si seçildi.

Alperen Şengün'ün kariyerindeki dönüm noktası, 2021 NBA Seçmeleri'nde yaşandı. Oklahoma City Thunder tarafından 16. sıradan seçilen Şengün, daha sonra Houston Rockets'a takaslandı. NBA'deki çaylak sezonunda gösterdiği performansla birçok rekor kıran Şengün, özellikle triple-double yapan en genç pivot unvanını elde etti.

2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ve 2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'yi başarıyla temsil eden Şengün, milli formayla gösterdiği performansla da adından söz ettirdi.

Şu anda Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, Türk basketboluna yeni bir soluk getiriyor. Genç yaşına rağmen gösterdiği olgun performans ve liderlik özellikleriyle gelecekte Türkiye'nin basketbol yıldızlarından biri olmaya aday.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa