Cemal Enginyurt: Fatih Terim tefecilikten içeri alınmalıdır

Banka şube müdürü Seçil Erzan’ın “yüksek karlı gizli fon” vaadiyle dolandırdığı, Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerle gündeme gelen olayla ilgili konuşan Cemal Enginyurt, “Fatih Terim tefecilikten içeri alınmalıdır.” dedi.
Mevlüt Peker
|
29 Kasım 2023, Çarşamba - 22:50
Cemal Enginyurt: Fatih Terim tefecilikten içeri alınmalıdır

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Seçil Erzan olayında Fatih Terim’in tefecilikten cezaevine konulması gerektiğini savundu.

Cemal Enginyurt, “MASAK neredesin? Maliye Bakanlığı neredesin? İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tefecilerle uğraşan Ali Yerlikaya neredesin? Adam 500 bin dolar vermiş, bir ay sonra bir buçuk milyon dolar almış. Bunun vergisi nerede? Bu tefecilik değil mi? Fatih Terim tefecilikten içeri alınmalıdır. Fatih Terim tefecilik yapmıştır. 3 milyon dolar parasını kurtarmış! Kim diyor? Arda Turan, Seçil Erzan’la konuşmasında söylüyor değil mi? ‘Fatih Terim bu işten karlı çıktı’ diyor değil mi? O zaman devlet neredesiniz? Fatih Terim dışa atılmış, birileri koruyor.” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcılık davasında gelişme

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davasında, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu gibi tanınmış isimlerin de aralarında bulunduğu bazı müştekilerin banka şube müdürü ve sanık Seçil Erzan'ın odasına giriş-çıkış yaptıklarını gösteren fotoğraflar dava dosyasına eklendi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasında, Denizbank Levent Büyükdere Şube Müdürü sanık Erzan'ın odasına ait 7-20 Mart tarihleri arasında çekilen fotoğraflar yer alıyor.

Fotoğraflar ve müştekilerin ifadeleri

Bu fotoğraflarda, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve diğer bazı tanınmış isimlerin farklı tarihlerde sanık Erzan'ın odasına girdikleri ve çıktıkları görülüyor. Ayrıca, soruşturma aşamasında ifade veren Atilla Baltaş'ın da bu kişiler arasında olduğu belirtiliyor.

İddianamede yer alan suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın bir banka şubesinde müdür olarak çalıştığı ve yüksek kar vaadiyle müşteki Bülent Çeviker'den 2 milyon dolar aldığı anlatılıyor. İddianamede, Çeviker'in Erzan'a ulaşamadığı ve durumu bankaya bildirdiği, bankanın da soruşturma başlattığı ifade ediliyor. Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere yüksek kar getireceğini iddia ettiği ve bu fona Fatih Terim, Hakan Ateş gibi tanınmış isimlerin dahil olduğunu söyleyerek, insanları kandırdığı belirtiliyor.

Sanığın sahte belgeler oluşturduğu iddiası

İddianamede, Erzan'ın müştekilerden aldığı paralara ilişkin sahte belgeler oluşturduğu ve bankanın kaşesi ve ıslak imzasını kullanarak dolandırıcılık yaptığı kaydediliyor.

Sanık Erzan'a yöneltilen suçlamalar ve ceza talebi

Sanık Seçil Erzan, "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor. İddianamede, diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün de 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor.

Davanın seyri ve duruşmanın ertelenmesi

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti ve 4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım'da hakim karşısına çıktı. Mahkeme, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak 2024'e erteledi. Bu dava, kamuoyunda büyük ilgi çekmekte ve yüksek profilli isimlerin de müştekiler arasında yer almasıyla dikkat çekiyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2112217/cemal-enginyurt-fatih-terim-tefecilikten-iceri-alinmalidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.