Hamas, 2 İsrailli esiri teslim etti

Hamas’ın Gazze’de tutulan 2 İsrailli esiri Kızılhaç yetkililerine teslim ettiği duyuruldu.
Mevlüt Peker
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 18:31
Hamas, 2 İsrailli esiri teslim etti

Hamas'ın, Gazze Şeridi'nde bulunan iki İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim ettiği bildirildi. İsrail ordusu, Kızılhaç'ın Gazze'deki bu iki esiri teslim aldığını duyurdu. Açıklamada, esirlerin İsrail'e doğru yola çıktığı ve kısa süre içinde diğer İsrailli esirlerin de teslim edilmesinin beklendiği ifade edildi.

İsrail ve Hamas arasındaki esir takası mutabakatı

İsrail ile Hamas arasında sağlanan "insani ara" uzlaşısı çerçevesinde, Gazze Şeridi'nden şu ana kadar 75 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden ise 210 Filistinli esirin serbest bırakıldığı kaydedildi.

Mısır ve Katar'ın arabuluculuk çabaları

Hamas ile İsrail arasında, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan "insani ara"nın iki gün daha uzatılması amacıyla Kahire ve Doha'da görüşmeler sürüyor. Mısır Basın Enformasyon Kurumu Başkanı Ziya Raşvan, "insani ara"nın son olarak bir gün daha uzatıldığını hatırlatarak, 10'u İsrailli, 30'u Filistinli olmak üzere toplamda 40 esirin serbest bırakılacağını ve Gazze'ye insani yardımların devam edeceğini belirtti.

Raşvan, Mısır ve Katar'ın ateşkesin sağlanması, daha fazla esirin serbest bırakılması ve Gazze Şeridi'ne yardım girişinin sürmesi hedefiyle "insani ara"nın uzatılması için yoğun çaba sarf ettiğini açıkladı. Ayrıca, Mısır'ın her iki tarafı da mutabakata varılan konularda iş birliği yapmaya teşvik ettiğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2112363/hamas-2-israilli-esiri-teslim-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.