BM: Gazze’den gelen sayılar doğru!

BM, Filistin'deki sağlık tesislerine yönelik saldırılardan "endişe duyduğunu" bildirdi. BM, Gazze’den gelen sayıların doğru olduğunu düşündüklerini kaydetti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
30 Kasım 2023 22:07
GÜNCELLEME
30 Kasım 2023 22:11
BM: Gazze’den gelen sayılar doğru!
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'de, hem Gazze Şeridi hem de Batı Şeria'daki sağlık tesislerine yapılan saldırılar hakkında endişelerini ifade etti. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da meydana gelen saldırılarla ilgili raporlarını değerlendirerek, sağlık tesislerinin çatışma sırasında kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Saldırılar sonrası sorumluluklar ve çatışma durumu

Dujarric, çatışmanın sona ermesinin ardından, tarafların eylemleri için hesap verilmesi gerektiğini belirtti. BM'nin Gazze'ye yönelik ifadelerine eleştirilere de değinen Dujarric, BM'nin kullandığı dil konusunda çeşitli eleştirilere maruz kaldıklarını ifade etti.

Gazze'deki su erişimi ve insani durum

Dujarric, Gazze'deki genel durumla ilgili olarak, çatışmalara verilen "insani ara"nın devam etmesine rağmen, bölgenin kuzeyinde su erişiminde hala bir iyileşme olmadığını açıkladı. Yakıt eksikliği ve saldırıların verdiği zararlar nedeniyle, su üretim tesislerinin de kapalı olduğunu belirtti.

Gazze'deki can kaybı sayısı ve BM'nin tutumu

Gazze'deki can kaybı sayısının doğruluğu konusunda, Dujarric, BM'nin verileri Gazze Sağlık Bakanlığından aldığını ve bu sayıların doğru olduğuna inandıklarını dile getirdi. BM'nin insani ateşkes çağrısını sürdürdüğünü ve yardım sevkiyatının hala zor olduğunu vurguladı. İsrail'in saldırıları tekrar başlatması durumunda, BM'nin insani yardım sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.