UCM Başsavcısı’ndan İsrail’deki mağdurlara destek ziyareti

UCM Başsavcısı Karim Han’ın İsrail’deki mağdurlara destek ziyareti tartışmaya neden oldu. Karim Han'ın savaş suçlusu İsrail'i ziyaret ederken, savaş mağduru Gazze'ye uğramaması eleştirildi.
Mevlüt Peker
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 22:47
UCM Başsavcısı’ndan İsrail’deki mağdurlara destek ziyareti

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Han, 7 Ekim saldırılarının kurbanlarının ailelerinin talebi üzerine İsrail'e bir destek ziyareti gerçekleştirdi. UCM tarafından yapılan açıklamada, Han'ın ziyaretinin, mağdurların aileleri tarafından istendiği ve davet edildiği belirtildi. Başsavcı Han'ın ziyaretinin ardından, Filistinli yetkililerle görüşmek üzere Ramallah'a geçeceği ifade edildi.

UCM Başsavcısı Karim Han'ın ziyaretinin amacı ve tepkiler

UCM'nin açıklamasında, ziyaretin UCM'nin Filistin ile ilgili yürüttüğü soruşturma ile bağlantılı olmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Ziyaret, tüm mağdurların acısını anlamak ve diyalog oluşturmak için önemli bir fırsattır." ifadesine yer verildi. Ancak Karim Han'ın İsrail ziyaretine sosyal medyada tepki gösterildi. Eleştiriler, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarına dikkat çekerek, Karim Han'ın Gazze'yi ziyaret etmemesine odaklandı.

UCM Başsavcısı Karim Han'ın Gazze’yi ziyaret etmemesi

Başsavcı Han, 30 Ekim'de Refah Sınır Kapısı'nın Mısır tarafında yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi ve İsrail'i ziyaret etme umudunu dile getirmiş, ancak Gazze ziyareti gerçekleşmemişti. UCM sözcüsü Fadi Al Abdallah, Han'ın Gazze ziyaretini neden gerçekleştirmediğine dair sorulara henüz cevap vermedi. Bu durum, Han'ın İsrail'e yönelik yaklaşımı ve Gazze'ye yönelik eylemleri konusunda soru işaretleri yaratıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2112391/ucm-bassavcisindan-israildeki-magdurlara-destek-ziyareti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.