Netanyahu’dan iki Filistinlinin evlerinin yakılması talimatı

Bebek katili, savaş suçlusu ve işgalci terör örgütü İsrail’in başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Kudüs'teki saldırıyı gerçekleştiren iki Filistinlinin evlerinin yıkılması talimatını verdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
30 Kasım 2023 22:55
GÜNCELLEME
30 Kasım 2023 23:02
Netanyahu’dan iki Filistinlinin evlerinin yakılması talimatı
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Kudüs'te gerçekleşen ve 3 İsraillinin ölümüne yol açan silahlı saldırının faili olarak belirlenen Filistinli iki kardeşin Doğu Kudüs'te bulunan evlerinin yıkılması için talimat verdi. İsrail hükümetinden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve diğer yetkililerle yaptığı görüşmede bu kararı aldığı bildirildi.

Saldırının ardından alınan önlemler

Netanyahu'nun, saldırıyı gerçekleştiren Filistinli kardeşlerin evlerinin hızla mühürlenip yıkılması, ilişkide oldukları kişilere karşı geniş çaplı gözaltı operasyonları yapılması ve ailelerine ekonomik yaptırımlar uygulanması talimatını verdiği belirtildi. İsrail Polis Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, saldırının ardından iki şüphelinin etkisiz hale getirildiği, 3 İsraillinin hayatını kaybettiği ve 13 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Hamas'ın saldırıyı üstlenmesi

Hamas, Batı Kudüs'te gerçekleşen saldırıyı üstlendiğini açıklayarak, saldırganların Doğu Kudüs'teki Suvar Bahir beldesinden Murad Nemr ve İbrahim Nemr isimli iki kardeş olduğunu bildirdi. İsrail yönetiminin, saldırıyı gerçekleştiren kişinin ailesinin evini yıkma kararı, insan hakları örgütleri tarafından "suçun şahsiliği ilkesine aykırı" ve "toplu cezalandırma" olarak eleştiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa