ABD, Gazze'de kalıcı ateşkes istemiyor

Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemediklerinin altını çizen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "insani ara"nın uzatılmasını görmek istediklerini kaydetti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
30 Kasım 2023 23:15
GÜNCELLEME
30 Kasım 2023 23:22
ABD, Gazze'de kalıcı ateşkes istemiyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalara verilen "insani ara" hakkında konuştu. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Kirby, Batı Kudüs'teki silahlı saldırının, bu aranın uzatılması üzerinde bir etkisi olmayacağını ifade etti.

Kalıcı ateşkes yerine "insani ara"nın uzatılması

Kirby, ABD'nin kalıcı bir ateşkesi desteklemediğini, ancak mevcut 7 günlük "insani ara"nın 8, 9 veya daha fazla güne uzatılmasını arzu ettiklerini belirtti. ABD'nin bu uzlaşmanın süresinin uzatılması yönünde destek sağlayacağını vurguladı.

Yardımların artırılması için çalışmalar sürüyor

Kirby, Gazze'de yaşayan halka daha fazla gıda, su, ilaç ve yakıt ulaştırmak için son hafta içinde yapılan çabaların önemine dikkat çekti. Açıklamasında, "insani ara"nın uzatılması için yoğun çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Kirby, İsrail ve Hamas'ın bu sürecin uzatılması konusunda anlaşması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa