İsrailli esir baba, “ailesinin cenazesi” için Netanyahu’ya seslendi!

Hamas, Netanyahu’ya seslenen İsrailli esir babanın görüntüsünü paylaştı. Görüntüde İsrailli esir baba, İsrail bombardımanında Gazze’de ölen ailesinin naaşlarının esir takası kapsamında İsrail’e götürülmesini istedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
01 Aralık 2023 00:07
GÜNCELLEME
01 Aralık 2023 00:16
İsrailli esir baba, “ailesinin cenazesi” için Netanyahu’ya seslendi!
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi'ne İsrail'in düzenlediği bombardımanda ailesini kaybeden İsrailli esir Yarden Bibas, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan eşinin ve iki çocuğunun cenazelerinin İsrail'e iade edilerek orada defnedilmesi için talepte bulundu.

Bibas'ın video mesajı ve ailesinin kaybı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Yarden Bibas'a ait bir videoyu Telegram hesabında paylaştı. Videoda Bibas, Netanyahu'ya yönelik duygusal bir çağrıda bulunarak, bombardımanda ölen eşi Sherry Silverman, çocuğu Ariel Bibas ve bebekleri Kfir Bibas'ın cenazelerinin İsrail'e getirilip defnedilmesini istiyor.

Esir takası müzakerelerinde reddedilen teklif

Hamas, esir takası müzakereleri sırasında İsrail'e 7 kadın ve çocuk esiri ile bu bombardımanda öldürülen 3 İsrailli esirin cenazelerinin teslim edilmesi karşılığında "insani aranın" bir gün daha uzatılması teklifinin İsrail tarafından reddedildiğini açıkladı.

Kassam Tugayları'nın açıklaması

Kassam Tugayları, İsrail'in daha önceki saldırılarında 3 İsrailli esirin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, bu esirlerin Sherry Silverman Bibas, Kfir Bibas ve Ariel Bibas olduğu belirtilirken, ölüm şekilleri ve zamanları hakkında detay verilmedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa